Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az időszakos böjt segíthet az öregedés elleni küzdelemben

Élelmiszerek

Az időszakos böjt segíthet az öregedés elleni küzdelemben

Életmódunk nagymértékben befolyásolja azt, hogy miként érezzük magunkat a bőrünkben, mennyire sikerül egészségesnek maradni, valamint kitolható-e az egészségben megélt öregkor.

A hosszú évek során kialakult rossz szokások kezdetben ugyan nem okoznak semmilyen gondot, panaszokat, de az idő múlásával egyre több egészségügyi probléma jelentkezhet ezekkel összefüggésben. Azt mondják, soha nem késő életmódot váltani, és ez bizonyos szempontból igaz is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mindennapokban elfogyasztott alapanyagok jelentős hatással vannak arra, hogy miként alakul általános egészségi állapotunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a drasztikus diéták és az egyoldalú táplálkozás nem hozhatják el a kívánt hatást, legfőképpen nem a testsúly függvényében.

Kiemelten fontos azonban, hogy megelőzzük, vagy szükség esetén kezeljük a súlyfelesleget, hiszen számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. Ennek egyik módja a ma már hazánkban is egyre inkább ismert időszakos böjt. Vannak, akik nyolc-tíz óra böjt mellett döntenek, mások akár 16 órára is kihúzzák ezt az időtartamot. Állatkísérletek is alátámasztották, hogy az ételmegvonással növelhető az élettartamuk a kísérleti állatoknak. Az ember tekintetében ez elsősorban a súlykontrollal összefüggésben van így.

Ha mindössze egy 8-12 órás időablak áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elfogyasszuk a szükséges táplálékot, akkor jó eséllyel kevesebbet fogunk enni, mint tennénk az átlagos 16-17 órás idő intervallum alatt. Ezzel nem csak a felesleges kilóktól szabadulhatunk meg, de szervezetünk számára is adunk időt arra, hogy megtörténjen az emésztés, és ne rakódjanak le a feleslegesen bevitt kalóriák plusz kilók formájában.

A mérsékelt böjtöléssel és az étkezési ablak idején elfogyasztott tápanyagban és mikroelemekben gazdag ételekkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy szervezetünk optimalizálja működését és egészséges módon történjen mind a súlyvesztés, mint a laborértékek normál tartományon belüli megjelenése.

Forrás: https://neurohacker.com/anti-aging-benefits-of-intermittent-fasting

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel