Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az öregedés elleni gyógyszer-kísérletek korai szakaszában ígéretesek az eredmények

Kutatások

Az öregedés elleni gyógyszer-kísérletek korai szakaszában ígéretesek az eredmények

Az ifjúság forrása számos filmben és könyvben szerepelt már. Az öregedés elleni küzdelem természetesen az orvostudomány és a biológusok célkitűzései között is szerepel. Világszerte több tanulmány is napvilágot látott arról, hogy megkezdődtek a korai emberi kísérletek. Az egerekkel kapcsolatban elért eredményeken felbuzdulva tehát talán már nincsen messze az, hogy valóban évekkel kitolható legyen az élettartam.

Valósággá válhat az öregedés elleni gyógyszer?

Az évek múlása rendszerint a krónikus betegségek megjelenésével mutatja meg magát. Ez azonban már nem olyan felületes probléma, mint a ráncok megjelenése, így a ránctalanító krémeknél komplexebb megoldást is kíván. A szív-és érrendszeri megbetegedések vezető halálozási oknak számítanak, de az inzulinrezisztencia és a mozgásszervi panaszok is gyakran érintik az idős korosztály tagjait. Ami nagyon nem mindegy, az az, hogy milyen életminőséget élhetünk életünk alkonyán, és a kutatásokon is ezzel összefüggésben munkálkodnak a szakemberek.

Az egerekkel végzett kísérletek valami olyasmi eredményt hoztak, mintha egy hatvan éves ember egy húszévesnek megfelelő testben élhetne- ez pedig, valljuk be, igencsak csábítóan hangzik. Tény azonban, hogy a humán kísérletek eredményei még váratnak magukra, s addig is marad az egészséges életmód, mellyel javíthatjuk esélyeinket a hosszú, egészségben töltött évekre.

A mindennapokban a tányérunkra kerülő élelmiszerek kiemelt szerepet játszanak abban, hogy mennyire sikerül megőrizni egészségünket. Törekedjünk a tiszta táplálkozásra, kerüljük a feldolgozott élelmiszereket.

Hasznos lehet a növényi alapú táplálkozás, de ebben az esetben ne feledkezzünk meg a vas és a B12 vitamin megfelelő pótlásáról. A tenger gyümölcsei szintén remek választásnak bizonyulnak. A folyadékbevitelre való ügyelés szintén nélkülözhetetlen eleme az egészséges életmódnak. Ha kialakítunk egy tudatos életmódot, akkor jó esélyeink vannak arra, hogy elkerülnek a krónikus megbetegedések, ez pedig korántsem elhanyagolható szempont életminőségünk érdekében.

Forrás: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/preliminary-results-early-human-trials-anti-aging-formulas-reveal-no-adverse/

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel