Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az öregedés elleni gyógyszerekkel akár 120 évig is élhetünk!

Gyógyszerek

Az öregedés elleni gyógyszerekkel akár 120 évig is élhetünk!

A kutatók szerint alig néhány évtizeden belül valóra válhat az emberiség egyik nagy álma: a matuzsálemi kor. Mindebben a szenolitikumok, vagyis az öregedés elleni gyógyszerek lehetnek segítségükre, amelyek kölcsönhatásba lépnek a DNS-el, lassítva a sejtöregedés folyamatát.

Az öregedés elleni készítmények által kontrollálhatóvá válik az ember „belső” kora, ugyanakkor növelhetővé a várható élettartam, ugyanis a szenolitikumok segítségével hosszabb ideig fenntartható az egészséges/normális testi működés.

Ahhoz azonban, hogy az öregedés-lassítás területén teljes hatást érhessünk el, szükséges beiktatni a készítményhasználat mellé az egészséges életmódot is.

Az életkor-módosító gyógyszerek készek az emberi kísérletekre?

A potenciális mellékhatások elkerülése miatt a kutatók további vizsgálatok alá vetik a sejtöregedés-gátló gyógyszereket.

A szentpétervári Bioregulációs és Gerantológiai Intézet vezetője: Vladimir Khavinson professzor 2017. 05. 30-án a MailOnline-nak a következőket nyilatkozta a szóban forgó témában:

az egyértelmű, hogy senki sem akar hosszú és egészségtelen életet élni, ennek érdekében céljuk az, hogy a lehető leghosszabb ideig fenntarthatóvá tegyék az emberek egészségi állapotát…

Jelenleg Oroszországban az öregedés elleni gyógyszerek közül már hat darab az emberek rendelkezésére áll, tesztelési fázisban – közöttük olyan szenolitikumok is mint például a Thymalin, amely az immunrendszerműködés fenntartásában segít, vagy a Cortexin, amely készítmény az agyi aktivitás megőrzése érdekében vállal szerepet.

Ezek a gyógyszerek képesek megnövelni az élettartamot, meghosszabbítani a fehérjetermelést. Khavinson professzor szerint a fehérjeszintézis redukciója elengedhetetlen mutatója az öregedési folyamat csökkentésének. Az úgynevezett peptid-bioregulátorok segítségével sikerült normál szinten tartani a peptidtermelést.

A Bioregulációs és Gerantológiai Intézet által kifejlesztett peptidtechnológiai-teória arra épül fel, hogy a humán szövetekkel azonos struktúrával rendelkező állatokból extrahálják (kivonják) ezeket a peptidetek.

A fenti vizsgálat nagyban kiegészíthető a moszkvai orvosi kutatóközpont által végzett kutatással, amelynek keretében az öregedés elleni gyógyszer hatását értékelték a 31 és 72 év közötti résztvevőkön. A vizsgálat végén arra az eredményre jutottak, hogy a szenolitikumok – amennyiben kombinálódtak egészséges életmóddal is – átlagosan 2 évvel növelték a kutatáson részt vevő emberek biológiai életkorát mindössze 12 hónap leforgása alatt.

Forrás: https://edition.cnn.com/2017/09/04/health/anti-aging-senolytic-drugs-clinical-trials-study/index.html

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel