Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az öregedés és a megbetegedések kapcsolata

Gyógyszerek

Az öregedés és a megbetegedések kapcsolata

Az öregedési folyamatok lassítása érdekében a világ minden táján végeznek a szakemberek kutatásokat. Máig kérdés, hogy megoldható-e az öregedés lassítása, elérhető-e a hosszabb élettartam, és mihez tudunk kezdeni a jellemzően öregkorban megjelenő megbetegedésekkel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb a magánszektor érdekeltsége a témában, és ennek megfelelően mind több pénz áramlik a kutatásokba.

De mégis milyen faktorok befolyásolják azt, hogy mennyi ideig fogunk élni? Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életminőséget és az egészséges életmódba fektetett energiák fontosságát. A rendszeres testmozgás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük vitalitásunkat, de az egészséges étrend is legalább ekkora jelentőséggel bír.

Ha ezek mellett kerüljük a dohányzást, és az alkoholfogyasztás terén is mértéktartóak vagyunk, azzal akár egy évtizeddel is megnövelhetjük élettartamunkat. Természetesen nem mehetünk el a napjaink népbetegségének számító elhízás mellett, amely számos egészségügyi kockázattal járhat. Ha viszont sikerül leszámolni a plusz kilókkal, az években, évtizedekben mérhető élethossz növekedést jelenthet.

Az öregedéssel kapcsolatos kutatások többféle irányvonalon indultak el. Vannak olyan eredmények, melyek szerint a böjtölés hozhat segítséget az időskori megbetegedésekkel kapcsolatban. Más kutatások az öreg sejtek kiküszöbölésében látják a megoldást. A cél mindezek mellett nem más, mint az időskori megbetegedések megelőzése.

A szív-és érrendszeri problémák, a cukorbetegség, a reuma rendszerint sokaknál előfordulhatnak, de ezek általában életmódbeli tényezőkre is visszavezethetőek. Eljutottunk tehát ismét ahhoz, hogy az egészséges életmód csak hasznunkra válhat a későbbiekben.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel