Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az öregedésgátló és egészségjavító hatással bíró AKG-gyógyszerek!

Gyógyszerek

Az öregedésgátló és egészségjavító hatással bíró AKG-gyógyszerek!

Korábbi egereken végzett vizsgálatokkal a kutatók megerősítették az AKG öregedésgátló gyógyszerek sikerességét, melynek hatására úgy vélik, hogy emberek esetében is alkalmazhatóvá válhatnak ezek a készítmények.

A vizsgálatban részt vevő tudósok nemrégiben egy tanulmányban számoltak be az endogén metabolit kiegészítők egerek egészségére gyakorolt jelentős hatásairól. A pozitív kimenetelű vizsgálatok következtében további kísérleteket terveznek folytatni elsősorban állatokon, majd egy klinikai vizsgálat keretén belül sor kerülhet az emberen végzett vizsgálatra is.

Az AKG – vagyis az alfa-ketoglutarát – endogén módon, a természetes anyagcsere-folyamatok eredményeként termelődik az emberi szervezetben. Bár a molekula nem található meg az élelmiszerekben, termelését fokozni lehet testmozgással és böjtöléssel egyaránt.

A kiegészítőként kapható alfa-ketoglurátról egyes sportolók úgy gondolják, hogy hatással van az általános sportteljesítményre, mindemellett pedig az izomtömeg-növelésben is szerepe van, azonban egyelőre mindezen állításokra nem született mérvadó, tudományosan alátámasztott bizonyíték.

Mit tudunk eddig?

Ami bizonyos: néhány éve a kutatók egy része el kezdte vizsgálni az AKG-gyógyszerek egészségre és élettartamra gyakorolt hatásait. Egy 2008-as áttekintő munkában fény derül arra is, hogy az AKG-pótlásra leginkább a középkorú emberek szervezete számára lehet szükség, mivel öregedésgátló hatása van.

Érdemes kicsit visszakanyarodnunk az egérkísérletekre, melyből megtudhatjuk, hogy a rendszeres, több mint egy éven át tartó AKG-pótlásban részesült egerek átlagosan 12 százalékkal tovább éltek társaiknál. Ebből egyértelműen kiderül az AKG élettartam-növelő hatása, ugyanakkor még ennél is izgalmasabb eredményekkel szolgáltak a kutatók ezen készítmények egészségre gyakorolt hatásáról.

Számos tudós leginkább az egészségjavító megoldásokra összpontosít kutatásai során, semmint az élet meghosszabbítására, ugyanakkor nem elhanyagolható törekvés az élet olyanképpen történő meghosszabbítása sem, amely nélkülöz minden jellemző öregkori betegséget. Éppen ebből a szempontból lehet sokak számára biztató jel, hogy a vizsgálat során AKG-gyógyszerekkel kezelt egerek egészsége minden esetben javulást mutatott.

Az AKG-gyógyszerekkel kezelt egerek szervezetében megnövekedett az Interleukin 10 (IL-10) termelődése, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik (elősegíti a szövetek normális homeosztázisának fenntartását.) A kutatók elmondása alapján: a gyulladások visszaszorítása lehet a kulcsa az élettartam-növelő beavatkozásoknak, hiszen ezzel elérhető, hogy az emberek valóban egészségesek lehessenek idős korukban is.

Forrás: newatlas.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel