Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az öregedésgátló gyógyszer hatásának bizonyítása nem egyszerű a tudósok számára!

Gyógyszerek

Az öregedésgátló gyógyszer hatásának bizonyítása nem egyszerű a tudósok számára!

Amikor az élet meghosszabbítása szóba kerül, sokaknak az idős milliárdosok hibernált képe ugrik be, ami lássuk be: kissé ijesztő.

De mi lenne akkor, ha létezne egy tabletta, ami megakadályozná a korral összefüggő betegségek kialakulását? Ha búcsút inthetnénk az olyan káros egészségügyi elváltozásoknak mint az Alzheimer-kór, a rák vagy a csont- és ízületgyulladás? Barátságosabban hangzik, igaz?

Szinte követhetetlen tempóban érik egymást az újabb és újabb felfedezések az élettartam megnövelése terén.

Amennyiben a kutatások továbbra olyan sikeres eredményekkel zárulnak mint azt remélik, kis orvosi segítséggel a mai középkorúak lehetnek az első olyan generáció, akik hosszabb ideig élvezhetik a fiatalság adta előnyöket.

Miért ilyen lassú a humán tesztelés?

Az egyszerű fonálférgektől az élesztőgombán át a laboratóriumi egerekig számtalan életformán sikerült már forradalmi eredményeket elérni az élettartam megnövelése terén. Miért várat még mindig magára az emberi tesztelés?

Az öregedés a legtöbb krónikus betegség elsődleges kockázati tényezője – mutatott rá Dr. Ming Xu, a Connecticuti Egyetem Gerontológiai Központjának adjunktusa. A kutatóorvos hozzátette, hogy az öregedés elleni pirula forgalomba kerülése azért is ilyen nehéz, mert igen szigorú előírásoknak, nemzetközi szabályozásoknak kell megfelelniük.

Először is ahhoz, hogy egy gyógyszer zöld utat kapjon, be kell bizonyítani annak hatékonyságát. Ám az öregedés egy természetes biológiai folyamat és nem egy jól körülhatárolható, lokalizálható probléma, ami gyógyszerrel eltüntethető.

Amíg például egy gyulladáscsökkentő készítmény hatásossága egy szimpla vérvétellel ellenőrizhető (a minta tartalmazza a gyulladás markereit vagy sem), addig egy öregedésgátló pirulánál ez sokkal összetettebb.

Ezen felül a humán tesztelések jelentősen nagyobb erkölcsi felelősséget is vonzzanak magukkal, mint a laboratóriumi fonálféreg-kísérletek. Egyre több tudományos kutató gondolja úgy, hogy az emberi élet meghosszabbítása nem lehet csupán a betegségben töltött évek elnyújtása.

Egy, a humán élettartamot jelentősen megnövelő szenolitikus gyógyszer bevezetése előtt ugyanis szükség lesz a vitalitásunk helyreállítására is. Hiszen csak gondoljunk bele: ki akarna plusz 30 évet gyötrő kínok közepette leélni?

Forrás: theguardian.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel