Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az öregedésgátló kutatások gyorsabban haladnak a gondolatnál!

Kutatások

Az öregedésgátló kutatások gyorsabban haladnak a gondolatnál!

Greg Bailey, a Juvenescence biotechnológiai vállalat vezérigazgatója szerint a mai 50-esek már egészen másként fognak öregedni, mint a szüleik. Bailey szerint a tudományos fantasztikus irodalomból nyugodtan elhagyhatjuk a fantasztikus szót: ma már ugyanis nem puszta ötletszintű felvetés az élet meghosszabbítása.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett vállalat a közelmúltban fejezett be egy 100 millió dolláros, úgynevezett B sorozatú finanszírozású kört. Ezzel összefüggően a Juvenescence az elmúlt 18 hónap alatt mintegy 165 millió dollárt gyűjtött össze azzal a magasztos céllal, hogy az emberi élettartamot tudományos módszerekkel 150 évre hosszabbítsák.

12 tudományosan megalapozott program

A biotechnológiai vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg 12, nagyon szigorúan alátámasztott tudományos kutatásuk fut, amelyek megpróbálják lassítani, illetve megállítani az öregedés folyamatát. Ezek igen széles skálán mozognak az őssejtkutatástól a szenolitikumokon át az Alzheimer- és Parkinson-kór módosításáig vagy megelőzéséig.

Bailey beszélt róla, hogy rengeteg előítélettel kell leszámolniuk, mert az elmúlt évtizedekben rengeteg sarlatán és csaló ütötte fel a fejét. A vezérigazgató szerint elég csak besétálni a helyi drogériába, és végignézni az állítólagos öregedésgátló készítmények során. Egészen biztos, hogy egyik sem az.

Ennek ellenére a tudományos áttörés az élet meghosszabbítása kapcsán valóban egy karnyújtásnyira került az emberiségtől. Ez nem a jövő, az élettartam meghosszabbításának kutatása gyorsabban halad, mint a gondolat.

A Juvenescence kiemelt támogatói között szerepel a LyGenesis Inc., egy olyan biotechnológiai cég, mely a nyirokcsomót injekciózva másodlagos májat képes növeszteni a transzplantáció előtt álló emberek számára.

Nem lenne csodálatos, ha cukorbeteg lennél, és a saját nyirokcsomódból képes lennél létrehozni egy új hasnyálmirigyet? Az előttünk álló történések rendkívüliek lesznek – erősítette meg Bailey. – Ha egy hétévesnél fiatalabb gyermek levágja az ujja hegyét, akkor az visszanő. A képesség bennünk van, de egy életkort követően elveszítjük. Meg fogjuk találni, hogyan kapcsoljuk vissza ezt a felnőtteknél. Vesét és végtagokat fogunk újranöveszteni, és el fogjuk érni a 150 éves kort.

Forrás: forbes.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel