Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Bizonyított a metformin öregedésgátló hatása

Gyógyszerek

Bizonyított a metformin öregedésgátló hatása

Nagyon úgy fest, hogy megvan az első, bizonyítottan hatásos öregedésgátló hatóanyag, ami ráadásul hosszú évek óta forgalomban van. A metformin, egy a 2-es típusú diabétesz kezelésére alkalmazott gyógyszer hatóanyag az utóbbi években a kutatások homlokterébe került.

A 60 éve elérhető metformin millió cukorbetegségben szenvedő beteg életét könnyítette már meg, azonban a friss kutatások szerint sokkal több van a hatóanyagban, mint azt eddig a tudósok hitték. Megvan a hatékony szenolitikum, ami segít legyőzni – vagy legalább lelassítani – az öregedést?

Visszafelé kezdett járni a biológiai óra

Tavaly szeptemberben került publikálásra egy tanulmány, amitől még a kutatók is majdnem hanyatt estek. Tudósok egy kis csapatának véletlenül sikerült visszafordítaniuk az úgynevezett biológiai órát. (Szakemberek szívesebben fejezik ki biológiai években a kort, mert az jobb képet ad az emberi szervezet állapotáról.)

A kutatásban a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem és a Stanford Egyetem tudósai vettek részt, és a tanulmány középpontjában eredetileg a csecsemőmirigy, azaz az immunrendszer központi szervének vizsgálata állt.

A kutatás során kilenc önkéntes egy éven keresztül rendszeresen egy növekedési hormonból, cinkből, D-vitaminból, DHEA hormonból és metforminból álló gyógyszerkoktélt kapott. A tesztidőszak leteltével a szakemberek visszahívták az önkénteseket, hogy elvégezhessék a kontrollvizsgálatokat. A tudósok nem akartak hinni a szemüknek.

A résztvevők biológiai órája 2,5 évvel kevesebbet mutatott a tesztidőszak előttinél, általános vitalitásuk nőtt, hajuk kevésbé őszült. A kutatók végül leszűkítették a gyógyszerkoktélt, és egy összetevőre kezdtek koncentrálni. Megfigyelték, hogy a metformin segíti a fogyást, támogatja a rák elleni küzdelmet, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, és mindezt nem csupán a cukorbetegek esetében.

Az inzulinrezisztencia, az érkárosodás és a rák kialakulása közötti kapcsolat felvetése nem új gondolat – mutatott rá a müncheni Marienplatz Diabetes Központjának szakértője. – Ezért nem is annyira meglepő, hogy a metformin kihatással van az élettartamra. A hatóanyagot jelenleg egy széles spektrumú, 3000 tesztalanyos kutatásban vizsgálják, hogy a szakemberek egészen pontos képet kapjanak a metformin öregedésgátló hatásáról.

Forrás: web24.news

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel