Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Brit befektetői csoport alakult a szenolitikus kutatások támogatására

Kutatások

Brit befektetői csoport alakult a szenolitikus kutatások támogatására

Úgy tűnik, az Egyesült Királyság döntéshozói hisznek abban, hogy a technológia merőben hozzájárul az egészségügyi fejlődéshez. Ugyanakkor rengeteg innovatív vállalatnál egyszerűen nincs lehetőség a valódi fejlesztések elvégzésére, még akkor sem, ha ezek a fejlesztések egyébként igen reménykeltők lennének az egészségügy területén.

Az UK Research and Innovation (UKRI) egészséges öregedési partnerség programja abban a szellemben jött létre, hogy tőkeinjekciót biztosítson a legígéretesebb vállalkozásoknak. A partnerség a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy az állami finanszírozás és a kutatás-fejlesztésbe invesztált magánberuházások egyesülnek. Ez az újító gondolat lehetőséget ad a tőkehiányban szenvedő, de jelentős innovációval rendelkező induló vállalkozások életben maradására.

Új befektető a színen

A programhoz nem csupán kutatói, tőkefelhasználói, de befektetői oldalon is adott a lehetőség a csatlakozásra. Az egészséges öregedési program legújabb befektetője a londoni székhelyű Nesta Investments, amely hármas célt tűzött ki maga elé: tisztességes kezdet, egészséges élet, fenntartható jövő.

Örömmel tölt el, hogy az UKRI-val együttműködve közösen fektethetünk be azokba az újgenerációs vállalatokba, amelyek a kutatások segítségével forradalmi módszereket fejleszthetnek ki az öregedés legyőzésére. A támogatási-finanszírozási rendszer lehetővé teszi a számunkra, hogy a kockázatosabb, de inkább élvonalbeli megközelítéssel feleljünk a kihívásokra – mondta el Nathan Elstub, a Nesta befektetési igazgatója.

George MacGinni, az UK Research and Innovation igazgatója hozzátette, hogy a Nesta partnerségi programhoz történő csatlakozása új dimenziót hoz a meglévő portfólióba, ami kiszélesíti az üzleti növekedésben és a támogatásban rejlő lehetőségeket. MacGinni hangsúlyozta továbbá, hogy a Nesta felbecsülhetetlen tapasztalattal rendelkezik a szociális területen érdekelt vállalkozók támogatásában, illetve a fenntartható vállalkozások fejlesztésében.

Ez azért fontos, mert a jövőben kellő szakértelemmel fordulhatnak az idősödő társadalom által felvetett legégetőbb problémák megoldása felé. A Nesta képes kapcsolatot teremteni két világ között, azaz összehangolni a társadalmi hatásokat és a hagyományos befektetői világot.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel