Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Diabétesz kezelésére alkalmazott gyógyszerben mutattak ki öregedésgátló hatóanyagot

Gyógyszerek

Diabétesz kezelésére alkalmazott gyógyszerben mutattak ki öregedésgátló hatóanyagot

A Metformin jelenleg a legelterjedtebb gyógyszer világszerte a 2-es típusú cukorbetegek számára. A pirula javítja a vércukorszintet és az inzulinérzékenységet a máj által a vérbe bocsátott cukor mennyiségének csökkentésével.

Az elmúlt években a kutatók arra lettek figyelmesek, hogy a Metformin nemcsak a vércukorszintre gyakorol jótékony hatást, de általánosan csökkenti a szervezetben kialakult gyulladást, illetve az öregedést megváltoztató celluláris hatásokat eredményez.

A közelmúltban a szakemberek kombinálni szerették volna a Metformin, illetve a testedzés pozitív hatásait, ezért egy kisszámú csoportnál vizsgálni kezdték együttes hatásukat. (Közismert, hogy a rendszeres mozgás segít fenntartani a szervezet egészségét.)

A Metformin és a testmozgás nem tűnik megfelelő kombinációnak

2019 februárjában jelent meg egy tanulmány, mely a Coloradoi Állami Egyetem, illetve az Illinois Egyetem közös munkáját taglalja. A vizsgálatba összesen 53 olyan férfit és nőt vontak be, akik ugyan nem szenvednek diabéteszben, de a felmenőik között előfordultak 2-es típusú cukorbeteg, így a rizikófaktor fennállt.

Az önkéntesek a Metformin kezelés mellett 4 hónapon keresztül heti három alkalommal végeztek futópados és kerékpáros edzéseket. Természetesen a kontroll csoportról is gondolkodtak: az önkéntesek egy része gyógyszer helyett placebót kapott.

Az eredmény meglepte a szakembereket. Habár a vércukorszintje és az inzulinérzékenysége minden vizsgálatban résztvevőnek javult, a Metformint szedők mitokondriális értéke azonban elmaradt a várttól. Úgy tűnik, hogy a Metformin gátolja az oxigént és a cukrot celluláris üzemanyaggá alakító mitokondriális folyamatok kialakulását.

Forrás: https://www.nytimes.com/2019/06/19/well/move/an-anti-aging-pill-think-twice.html

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Genetika

Hol tartanak a genetikai kutatások 2020-ban?

Szerző: augusztus 4, 2020

Életmód

Az öregedést kutató tudós öregedése

Szerző: augusztus 3, 2020

Gyógyszerek

Kolosztrinin – az idősödő agy kiemelt támogatója

Szerző: augusztus 2, 2020

Kutatások

Az Allantoin nem csupán egy kozmetikai adalék!

Szerző: augusztus 2, 2020

Címkék

Fel