Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Dr. Paul Jarrod Frank úgy véli, generációs szemléletváltás folyik a bőrápolásban

Bőrápolás

Dr. Paul Jarrod Frank úgy véli, generációs szemléletváltás folyik a bőrápolásban

A kaliforniai Beverly Hills városában praktizáló bőrgyógyász úgy látja, hogy amíg a 2000-es évekig a kozmetikai kezelések elsősorban rövidebb távú megoldást nyújtottak, addig az elmúlt 20 évben egy markáns szemléletváltásnak lehetünk tanúi.

A szakember szerint a fiatalabb korosztályok egyre inkább a megelőző kezelések felé indultak el a bőrápolás terén, ami szöges ellentétben áll az eddigi gyakorlattal. A Z generáció, azaz az ezredforduló környékén születettek voltak az elsők, akik a kozmetikai eljárásokat az ápolás egyik formájának tekintették.

Öregedésgátló megoldások a bőr védelméért

A hangsúly tehát ma már a ráncok, szarkalábak és bőrhibák elrejtése helyett leginkább a megelőzésen van, aminek két, jól elkülönülő csoportját különböztethetjük meg. Egyrészt beszélhetünk külső és belső megelőzésről.

A bőrfelszín külső védelme magában foglalja a káros UV-sugárzás elleni fellépést, a bőr hidratáltságának és rugalmasságának megőrzését. Dermatológusok egybehangzó véleménye szerint az UV-sugárzás igen rákkeltő, emellett olyan reaktív oxigénfajtákat is képes létrehozni a bőrben, amelyek káros hatással vannak a kollagénre.

A belső védelem ugyanakkor a bőr megfelelő és kiegyensúlyozott tápláltságát, egészségének fenntartását hivatott elősegíteni. Míg a C-vitamin és egyéb antioxidánsok eredményesen veszik fel a harcot a szabadgyökök pusztító folyamatai ellen, addig a retinol a dermisz bőrrétegre gyakorol jótékony hatást.

Dr. Jarrod felhívja a figyelmet, hogy az anti-aging és bőrápoló termékek használata már azt megelőzően ajánlott, hogy az öregedés első jelei megjelennének az arcon. A bőr fiatalos megjelenésének megőrzése folyamatos és tudatos karbantartást igényel.

Ennek érdekében elengedhetetlen a vitaminokban és nyomelemekben gazdag, zöldségeket, gyümölcsöket tartalmazó étrend kialakítása, a rendszeres testmozgás és bőrápolás beiktatása, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás kerülése.

Az öregedésgátló bőrápolási rutinfeladatok kifizetődnek, segítségükkel sokáig megőrizhető a fiatalos megjelenés, és elkerülhetővé válnak a későbbi drasztikusabbnak számító beavatkozások – hangsúlyozta Dr. Jarrod hozzátéve, hogy szükség, illetve bizonytalanság esetén érdemes lehet konzultálni egy dermatológus szakemberrel.

Forrás: shape.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Bőrápolás

Fel