Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Dr. Steven Gundry véleménye szerint a hosszú élethez vezető út a beleknél kezdődik

Életmód

Dr. Steven Gundry véleménye szerint a hosszú élethez vezető út a beleknél kezdődik

A világhírű szívsebész praxisa alatt számtalan ember életét mentette meg, mégis úgy döntött, hogy hátat fordít professzori és kardiotorakális sebészeti vezetői hivatalának. Jelenleg a hagyományos orvoslás és a táplálkozás-terápia kombinációjával kezeli a betegeit. Véleménye szerint rengeteg betegség a bélmikrobiom rendellenességeire vezethető vissza.

Bármennyire is megdöbbentően hat – véli Gundry –, a legtöbb dolog, ami velünk történik összefüggésbe hozható a bélben, a szájban és a bőrön található baktériumok állapotával. Ha megtanulunk jó gazdái lenni ezeknek a parányi mikrobáknak, akkor végső soron mi irányíthatjuk azt, hogy milyen minőségben és meddig fogunk élni.

A professzor szerint a sorsunk nem a génekben, hanem a mikrobiomokban rejlik, és a választott ételek, szépségápolási termékek vagy életmód nagyban befolyásolja, hogy apró lakóink boldog vagy boldogtalan otthonra lelnek-e bennünk, illetve rajtunk.

A mikrobák a barátaink

Dr. Gundry rámutatott, hogy a mikrobák finom egyensúlyának felborulása esetén nem csupán néhány kellemetlen bélproblémával kell szembenéznünk, ugyanis a mikrobák befolyásolják a szervezet minden részének egészségét és hosszú élettartamát a bőrtől a hormonokon keresztül egészen a sejtek energiaszintjének alakulásáig. Nem mellékesen pedig kulcsszerepet játszanak annak meghatározásában, hogy milyen minőségben és meddig fogunk élni.

Milyen szerepet játszik a bélmikrobiom a szervezetben? Lakóink számára éjjel-nappal akad tennivaló: részt vesznek az immunrendszer, az idegrendszer és a hormonális (endokrin) rendszer szabályozásában. Mégis legfontosabb szerepük talán az emésztőrendszer támogatásában van.

Az emésztés során a bélmikrobák juttatják el a vitaminokat, ásványi anyagokat, polifenolokat, hormonokat és fehérjéket oda, ahol azokra a szervezetnek szüksége van. Hiába viszünk be értékes tápanyagokat a szervezetbe, ha a mikrobiomok képtelenek feldolgozni az elfogyasztott ételt.

Mit szükséges tennünk a bélbaktériumok egészségének fenntartása érdekében? Először is a jó bélbaktériumok marasztalása érdekében megfelelő „otthont” szükséges teremtenünk. Másodsorban elengedhetetlen a masszív bélfelszín (bélnyálkahártya-gát), ami megvédi a bélmikrobákat az idegen betolakodókkal szemben.

Forrás: lifeextension.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel