Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Dr. Vladimir Titorenko és csapata 15 új öregedésgátló és sejtvédő molekulacsoportot különített el!

Genetika

Dr. Vladimir Titorenko és csapata 15 új öregedésgátló és sejtvédő molekulacsoportot különített el!

A Concordia Egyetem kutatójának és tudós csapatának olyan új természetes vegyületeket sikerült felfedezniük, amelyek segíthetnek az öregedés lassításában, illetve az ahhoz kapcsolódó krónikus betegségek megjelenési kockázatának csökkentésében.

A kutatók 15 természetes növényi kivonatot különítettek el, amelyek segíthetik az öregedés elleni küzdelmet, illetve hatékonyan vehetik fel a harcot az életkorral összefüggő betegségek kialakulása ellen. Titorenko professzor beszámolt róla, hogy a szóban forgó speciális növényi kivonatok pozitív élettani hatásuk kapcsán már bizonyítottak.

Jelenleg nagyszámú öregedésgátló növényi kivonat áll a rendelkezésünkre, amelyek hathatósan csökkenthetik a kor előrehaladtával megjelenő betegségek előfordulását és progresszióját a humán szervezet esetében – mondta el Dr. Vladimir Titorenko.

A kutató és elkötelezett csapata jelenleg arra törekszik, hogy pontosan megértse azokat a molekuláris és genetikai mechanizmusokat, amelyek a sejtek ellenállását szabályozzák az öregedéssel szemben.

Az eredményekre mások is felkapták a fejüket

Titorenko professzor eredményei nem maradtak visszhang nélkül, a kutatásokba a Québec-i Idunn Technologies, egy egészségügyi termékek felfedezésére, fejlesztésére, illetve forgalmazására szakosodott vállalat is bekapcsolódott.

Az együttműködés jelen fázisában a tudósok a mitokondrium metabolikus aktivitását, a sejtmembrán lipidjeinek oxidációját, továbbá a DNS és a sejtmag oxidációját vizsgálják. A szakemberek elgondolása szerint Titorenko professzor kivonatai növelik a sejtek ellenállását az oxidatív stressz hatásaival szemben, ezáltal lassítják az öregedést és az azzal összefüggő betegségek megjelenését.

A támogatott genetikai, illetve sejtszintű működés csökkenti a sejtes károsodást, miközben növeli a stresszes helyzetekkel szembeni ellenállóképességet.

A professzor munkája azért is igen előremutató, mert az elkülönített, genetikai szinten ható sejtvédő molekulacsoport 100 százalékban természetes hatóanyag. Ez pedig azt is jelenti, hogy az öregedésgátló vegyületek, ha nem is korlátlanul, de igen széles mennyiségben a rendelkezésünkre állnak, és lehetőséget adhatnak egy új szenolitikus gyógyszer kifejlesztésére.

Forrás: newswire.ca

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Genetika

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel