Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Egy antibiotikum kezelheti az öregedés tüneteit!

Gyógyszerek

Egy antibiotikum kezelheti az öregedés tüneteit!

Néhány évvel ezelőtt a tudósok megfigyelték, hogy a környezeti tényezők, a génállomány, az étrend és az életmód mellett az öregedő vagy zombi sejtek is nagyban hozzájárulnak ahhoz a biológiai folyamathoz, amit öregedésnek nevezünk.

Jelen pillanatban is kutatások százai keresik a hatásos megoldást a zombi sejtek káros tevékenységének megakadályozására, ám egy olyan összetett szervezet esetén mint az ember, ez nem is olyan egyszerű.

Mi okozza a nehézséget?

A biztató genetikai egérkísérletek után egy rövid ideig úgy tűnt, hogy az emberiség fellélegezhet: sikerült megállítani és visszafordítani az öregedés biológiai útjait.

Tudósok ugyanis génkiütéssel eredményesen módosították a rágcsálók szervezetében az öregedés biológiai útvonalait. Csakhogy ami működött az egereknél, az a számítógépes modellek alapján csődöt mond a humán teszteléseknél.

Megvan a szenolitikus gyógyszer?

Michael P. Lisanti professzor, a Salfordi Egyetem transzlációs orvostudományi tanszékének vezetője hozzávetőleg 30 éve kutat a sejtes öregedés területén. Lisanti és felesége, illetve kutatópartnere, Federica Sotgia 2018-ban olyan, az Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet által jóváhagyott antibiotikumokat kezdtek vizsgálni, amelyek felhasználhatók az öregedés tüneteinek kezelésére.

A három tudós eleinte kifejezetten a rákos megbetegedésekre koncentrált. A szakemberek azonban hamar rájöttek, hogy a rák és az öregedés annyira szoros kapcsolatban állnak, hogy inkább áthelyezték a hangsúlyt a sejtek korosodására és a sejtciklus leállására. Ennek megértése nélkül ugyanis a rák biológiájának megértése is igen nehéz.

A szakemberek rájöttek: ha találnak egy gyógyszert vagy gyógyszeres kombinációt amivel elpusztíthatnák a zombi sejteket, az potenciális megújuláshoz vezetne, ami meghosszabbítaná az egészséges élettartamot. A gyógyszervizsgálatok során két szenolitikus hatású antibiotikumot sikerült azonosítaniuk, az azitromicint és a roxitromicint.

A további kutatások alatt az azitromicin relevánsabb jellemzőkkel rendelkezett, így a vizsgálatok erre az orvosságra korlátozódtak. A tudósok feljegyezték, hogy a gyógyszer nagyon hatékonyan (megközelítőleg 97 százalékban) pusztította el a zombi sejteket, miközben képes volt elősegíteni az egészséges sejtnövekedést.

Forrás: healtheuropa.eu

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel