Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Egyetlen évszázad alatt több évtizeddel nőtt az élettartam

Gyógyszerek

Egyetlen évszázad alatt több évtizeddel nőtt az élettartam

Napjainkban még ritkaságnak számít, ha valaki a 100. születésnapját ünnepli. 100 évvel ezelőtt pedig még az ment csodaszámba, ha valaki megélte az 50. évét. Az orvostudomány és technika fejlődése azóta folyamatosan növelte az emberek élettartamát.

Az élettartam-meghosszabbítás komoly tudományággá fejlődött, melynek célja a biológiai folyamatok késleltetése, valamint az átlagos és maximális élettartam megnövelése. Természetesen, születnek olyan elképzelések is, melyek leginkább a fantasztikus filmekbe lennének valók (pl. a xenontranszplantáció, azaz a nem emberi eredetű sejtek, szövetek és szervek átültetése), de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hihetetlennek tűnő gondolatokból születnek néha a legjobb megoldások. A Times magazin összeállítása szerint napjainkban a legígéretesebb kutatási irányok a következők:

UT2598

Ez a számsor egy kísérleti szuperegeret jelöl, mely 20%-kal tovább élet, mint normális társai. Elsősorban a mája és a szíve működött jobban, köszönhetően a rapamycin antibiotikumnak, melyet transzplantált betegeknek szoktak adni. Tudósok bebizonyították erről az anyagról, hogy gátolja a sejtek öregedését.

Telomeráz

Ez az az enzim, ami mindenre megoldást jelenthet. Szabályozza, hogy a sejtek mikor cserélődjenek. Jelzéseire a DNS reprodukálja magát. Nem megfelelő működése miatt sok betegség alakul ki. Egyetemi kutatók most azt vizsgálják, hogyan lehet a hibás működést kiküszöbölni, hiszen ez a sejtek regenerálódásának fokozásában, az öregedés lassításában és a rák megelőzésében is nagy áttörést jelenthet.

Vér

A kutatók napjainkban is foglalkoznak azzal, hogy a fiatalabb vér fiatalabbá teszi-e a testet. Egereken végeztek kísérleteket, melyek szerint az idősebb állatok szervezete jobban működött a fiatalabb állatokból származó vér hatására. A vizsgálatokat tovább folytatják.

Forrás: https://www.vasarnapihirek.hu/friss/ki_akar_orokke_elni

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel