Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Életmeghosszabbító étrend tippek az egészséges életmód kialakításához!

Élelmiszerek

Életmeghosszabbító étrend tippek az egészséges életmód kialakításához!

A megfelelő táplálkozás és életmód betartása elősegíti az öregedés lassítását, ami pedig magában hordozza az egészséges és teljes élet megélésének lehetőségét. A legtöbb ember nem fordít kellő figyelmet a szervezetébe kerülő élelmiszerekre, ezért biológiai életkora gyakran előrébb jár a kronológiai koránál.

Fontos meglátni, hogy a megfelelő vitalitás és az aktív életmód fenntartása érdekében folyamatosan és kérlelhetetlenül be kell tartani néhány életvezetési és táplálkozási szabályt.

A legoptimálisabb, ha ezek a napi rutin részévé alakulnak, észrevétlenül a hétköznapok részévé válnak. Nézzük, milyen élelmiszereket, táplálék-kiegészítőket kerüljünk, és mik azok, amiket feltétlenül építsünk be az étrendünkbe!

Bizonytalanság esetén kérjük szakember segítségét!

Az első szó a mértékletességé, sokszor ugyanis a túlbuzgóság okozza a legnagyobb bajt, pedig a cél éppen ennek elkerülése lenne. Bánjunk óvatosan a vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel!

A legújabb kutatások szerint tévedés, hogy a vízben oldódó vitaminokat ne lehetne túlszedni. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy nagymértékű vesekárosodás kockázatát hordhatja magában a napi ajánlott mennyiség hosszabb ideig tartó nagy dózisú átlépése.

A stressz, a környezeti szennyeződések, a cigarettafüst, a túlzott alkoholbevitel a szabad gyökök túltermeléséhez vezet az egész szervezetben. A szabad gyökök olyan instabil és roppant reaktív molekulák, amelyek negatív hatást gyakorolnak a sejtekre és a szövetekre, és idő előtti öregedéshez vezetnek. A C- és E-vitamin, illetve egyes gyógyteák hatásosan lépnek fel a szabad gyökök káros folyamatai ellen.

A kalcium, a vas és a rostok szintén nélkülözhetetlen összetevői az egészséges étrendnek. Meglepő módon a jó minőségű étcsokoládé igen magas antioxidáns tartalommal bír, így mértékkel fogyasztva előnyös élettani hatást fejt ki a szív- és érrendszerre, illetve a légzőrendszerre.

Ezen felül magas rost- és vitamintartalma miatt elengedhetetlen a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Számos tanulmány bizonyította, hogy a dió páratlan öregedésgátló élelmiszer.

A dióbél gazdag az ereinket támogató omega-3-zsírsavakban, és az agyműködésre, a kognitív funkciók fenntartására is kifejezetten előnyös hatást gyakorol.

Forrás: organicsociety.co

További cikkek innen: Élelmiszerek

Fel