Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Élettartam-növelő és öregedésgátló kutatások – fantasztikum vagy tudomány?

Kutatások

Élettartam-növelő és öregedésgátló kutatások – fantasztikum vagy tudomány?

Az elmúlt években látványosan megnőtt az élethossz-növelő, valamint az egészséges módon történő öregedés iránti intenzív tudományos érdeklődés. Azonban a közönségvélemények, a vállalatok és a média kíváncsi tekintete sokszor megalapozatlan állításokkal és nézetekkel tűzdelte tele a tudományos tényeket.

Ezt szeretné kiküszöbölni az az idén februárban indult 16 kutatócsoportból álló nonprofit Egészségügyi és Életkorkutatási Akadémia – Academy for Health and Lifespan Research (amely az MIT, az EÁ és Európa, valamint számos más intézményből állt össze). Az akadémia egyik fő célja, hogy kigyomlálja és távoltartsa a pletykákat, a spekulációkat és a hamis hírterjesztéseket az öregedésgátlás területéről, hogy ehelyett a legfrissebb tudományos tényekre támaszkodhassanak az érdeklődők.

A bostoni székhellyel rendelkező nonprofit szervezet emellett azt is célul tűzte ki, hogy mélyrehatóbban foglalkozik az egészségnöveléssel, az öregedéssel járó betegségek lehetséges kiküszöbölési módjaival, ugyanakkor a fiatal kutatók munkáját is segítené.

Dr. David Sinclair a Harvard Orvostudományi Egyetem genetika professzora, az akadémia egyik alapító tagja, valamint a Paul F. Glenn öregedésbiológiai központ igazgatója a következőket nyilatkozta az öregedéskutatásról és az akadémia küldetéséről, röviden:

  • az öregedéskutatás olyan érettségi pontot ért el, hogy kijelenthető: ezáltal nagy hatással lehetünk a bolygónkra (amely hatás az orvostudományban, az egészségi állapotában is megmutatkozik, valamint az emberi produktivitástól egészen a társadalombiztosításokig kihat)
  • szükségét érezték annak, hogy az akadémián keresztül egyhangúlag beszélhessenek a fejleményekről és segítsék megérteni a kutatási területüket az érdeklődő közönséggel
  • mivel nincs kétség afelől, hogy létezik hatás, reális előrejelzéseket szeretnének adni arról, hogy milyen lesz/lehet az élet pár évtized múlva
  • kezdetben az egyszerű organizmusok élethosszabbításával foglalkoztak (pl.: élesztőgomba, férgek), majd fokozatosan áttértek az egereken, majmokon végzett kísérletekre
  • a mostani tudással (hogyan lehet a testet fiatalabbá tenni, korlátozni az öregedéssel járó betegségeket) nagy hatással lehetünk egész világunkra.

Forrás: https://news.harvard.edu/gazette/story/2019/03/anti-aging-research-prime-time-for-an-impact-on-the-globe/

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel