Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Fiatalító gyógyszert teszteltek kutatók a NASA-nak!

Genetika

Fiatalító gyógyszert teszteltek kutatók a NASA-nak!

Az ausztrál Új-dél-walesi Egyetem kutatóinak felfedezése elvezethet egy forradalmian új gyógyszer kifejlesztéséhez, mely visszafordíthatja az öregedést, javítja a DNS-hibajavítást és még a NASA-nak is segíthetne abban, hogy űrhajósokat juttasson a Marsra.

A kutatók bejelentése szerint sikerült meghatározniuk annak a molekuláris folyamatnak az egyik legfontosabb lépését, mely lehetővé teszi, hogy a sejt kijavítsa a DNS-t. Egereken végzett kísérletek arra engednek következtetni, hogy a sugárzás és az életkor miatt károsodott DNS helyreállítására is van így esély.

Potenciális lehetőségként a felfedezés a NASA figyelmét sem kerülte el. Szakemberei remélik, hogy a kezelés segítségével megvalósítható lesz a Mars-küldetés.

Ahogy öregszünk, úgy gyengül a DNS kijavításának képessége

Sejtjeinknek természetes tulajdonsága, hogy képesek a DNS-károsodások helyreállítására. Ám ez a képességük az idő előrehaladtával egyre gyengül. Ausztrál kutatók fedezték fel, hogy a NAD+ nevű anyagcseretermék, ami minden sejtünkben jelen van, nélkülözhetetlen a DNS-javítást szabályozó fehérje-fehérje kölcsönhatások regulátoraként.

A NASA azért érdeklődik a felfedezés iránt, mert nekik megoldást kell találniuk arra, hogy a 4 éves Mars-utazás során megőrizzük az űrhajósok egészségét. Az asztronauták még egy rövidebb küldetés során is gyorsabban öregszenek a kozmikus sugárzás miatt. Izomgyengeség, memóriavesztés és egyéb tünetek is előfordulhatnak náluk a hazaérkezés után. Egy marsi utazás pedig még komolyan kihívás. Az űrhajósok összes sejtjének kb. 5%-a elpusztulna, a rák kialakulására az esélyük pedig szinte 100%-os lenne.

Sinclair professzor és kollégája, Lindsay Wu tavaly a NASA iTEch versenyének győztesei lettek.

Forrás: https://www.origo.hu/tudomany/20170324-oregedes-visszafiatalito-tablettakat-tesztelnek-embereken-a-nasa-nak-a-mars-utazashoz.html

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Genetika

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel