Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Gyógyszeres kezeléssel sikerült visszatekerni a biológiai órát

Gyógyszerek

Gyógyszeres kezeléssel sikerült visszatekerni a biológiai órát

Ha az éveink számát nem is, de a vitalitásunkért felelős, úgynevezett biológiai órát sikerült visszatekernie a kutatóknak. Az eredményt egy cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerrel, illetve hormon kiegészítőkkel sikerült elérni.

A tudósok már rég nem az évek számához kötik az öregedést, szerveink funkcionalitását, sejtjeink egészségét sokkal jobban mutatja a biológiai óránk.

Ha egy 50 éves szervezet biológiailag úgy funkcionál mint egy 30, akkor felesleges években kifejezni a kort, a valós számot a biológiai óra fogja megmutatni.

2,5 évre befagyasztották a biológiai órát

A Los Angeles-i Interven Immune orvosbiológiai cég finanszírozásával jött létre az a kutatás, mely során kilenc, 51 és 65 év közötti önkéntes biológiai óráját állították meg egy gyógyszerkoktél segítségével.

A résztvevők egy évig heti rendszerességgel egy cukorbetegség kezelésére alkalmazott hatóanyagból, illetve hormon kiegészítőkből álló keveréket kaptak.

A tesztidőszak lejártával a tudósok megvizsgálták az összes önkéntes DNS szerkezetét, és arra a megállapításra jutottak, hogy az alanyok biológiai órája 2,5 évvel kevesebbet mutat. A vizsgálat időtartama egy év volt, így az eredmények azt jelentik, hogy a résztvevők életkorát 1,5 évvel sikerült visszatekerni.

Ilyen jellegű terápiánál még soha nem sikerült kimutatni, hogy a biológiai óra visszatekerhető – nyilatkozta Sara Hägg, a svédországi Solna Karolinska Intézet molekuláris epidemiológusa. A szakértő rámutatott, hogy életünk során DNS-ünk úgynevezett kémiai címkéket vesz fel.

Ezek a címkék különféle mintákba rendeződnek a DNS-szál mentén, és befolyásolják azt a folyamatot, mely során a genetikai információ leolvasásra kerül. Mindemellett pontos képet adnak a biológiai életkorunkról is.

Az epidemiológus szerint a kémiai címkék befolyásolási folyamata megváltoztatható, ám a jelenlegi gyógyszerkísérletben még nem teljesen világos, hogy mi okozta a változást. Ez azt jelenti, hogy a kilenc önkéntes szervezete pozitívan reagált a terápiára, a gyógyszerkoktél hatásos volt, de pontosan még nem értik, hogy mi váltotta ki ezt a biológiai folyamatot.

A kutatást ezért most a tudósok igyekeznek kiterjeszteni egy nagyobb számú és változatosabb csoportra, ahol szélesebb mintából kézzelfoghatóbb eredményre kívánnak majd jutni.

Forrás: livescience.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Genetika

Hol tartanak a genetikai kutatások 2020-ban?

Szerző: augusztus 4, 2020

Életmód

Az öregedést kutató tudós öregedése

Szerző: augusztus 3, 2020

Gyógyszerek

Kolosztrinin – az idősödő agy kiemelt támogatója

Szerző: augusztus 2, 2020

Kutatások

Az Allantoin nem csupán egy kozmetikai adalék!

Szerző: augusztus 2, 2020

Címkék

Fel