Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Gyógyszerkutatások: Új lehetőség a Metformin vonatkozásában!

Gyógyszerek

Gyógyszerkutatások: Új lehetőség a Metformin vonatkozásában!

A közelmúltban látott napvilágot egy, az Egyesült Államok területén végzett online kutatás. Az emberi élettartam kapcsán készült felmérésben 3222 személy vett részt. A válaszadók túlnyomó többsége úgy foglalt állást, hogy a várható élettartamuk akkor növekedjen, ha azzal párhuzamosan az életminőségük is nő.

A vizsgálatban résztvevő 18 év feletti személyek kifejezetten fontosnak tartottak két dolog elkerülését az élet meghosszabbítása kapcsán. Egyrészt az időskori, jórészt betegségek okozta fájdalmat, illetve a kiszolgáltatottságot, azaz a képesség hiányát az önálló életre.

Potenciális gyógyszer az öregedés lassításához

A vizsgált személyek és a kutatók véleménye ezen a ponton egyezni látszik. Úgy tűnik ugyanis, hogy az emberi élettartam jelentős megnövelése csak abban az esetben lehet opció, ha a plusz éveket egészséges állapotban tölthetjük el.

Dr. Nir Barzilai, Az Albert Einstein Orvostudományi Főiskola Öregedéskutató Intézetének igazgatója és kutatócsapata azon dolgozik, hogy a Metformint az első öregedés elleni gyógyszerként érvényesítsék.

A Metformin a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére széles körben alkalmazott gyógyszer hatóanyag, amelyről laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy növeli a hosszú élettartamot elősegítő jelátviteli molekulák termelését a sejtekben. Ezen felül a Metformin kedvezően befolyásolja azokat a biológiai folyamatokat, amik kapcsolatba hozhatók az olyan életkori állapotokkal, mint a gyulladás, az oxidáció, a csökkent autofágia, illetve a sejtöregedés.

Az állatmodelleken történő kutatások azt mutatják, hogy a Metformin gyógyszer hatóanyag valóban hatásos anti-aging szernek bizonyulhat. Bár további kutatásokra van szükség az emberi szervezetre gyakorolt hatásai kapcsán, a tudósok és az orvosok azt remélik, hogy a tanulmányok további betekintést nyújtanak arra vonatkozóan, hogy a Metformin milyen folyamatok által befolyásolja az öregedést.

Dr. Nir Barzilai szerint az öregedés megállításával a korral összefüggő betegségeknek is megálljt parancsolhatnánk. Ezzel pedig búcsút mondhatnánk az olyan, ma még tragikusnak számító betegségeknek, mint az Alzheimer-kór és egyéb neurodegeneratív elváltozások, a csont- és ízületgyulladás, a szív- és érrendszeri elváltozások vagy a diabétesz.

Forrás: munichre.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel