Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hatékonyak lehetnek az öregedésgátló gyógyszerek a koronavírussal szemben?

Gyógyszerek

Hatékonyak lehetnek az öregedésgátló gyógyszerek a koronavírussal szemben?

Ha akadnak is tisztázatlan kérdések a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatban, azzal az összes szakember egyetért, hogy a pandémia az idősebb emberekre nézve a legkockázatosabb. Világviszonylatban a koronavírus következtében kórházi kezelésre szorulók több mint 80 százaléka 65 évesnél idősebb, halálozási kockázatuk 23-szoros.

Ez jórészt annak tudható be, hogy az öregedéssel párhuzamosan immunrendszerünk meggyengül, és hosszabb ideig tart, amíg szervezetünk felismeri és megtámadja a vírust. A kórokozónak tehát van ideje a szaporodásra, a szervek megtámadására. A kockázatokat csak növelik a már meglévő betegségek, illetve a megromlott egészségügyi állapot.

Hatékony lehet egy új öregedésgátló kiegészítő

A Harvard tudósai úgy gondolják, hogy a NAD+ alacsony szintje szerepet játszik az egészség, így az immunrendszer leromlásában, ami közvetlenül kapcsolatban áll a betegségeknek és fertőzöttségnek való kitettséggel. Tanulmányukban rámutatnak, hogy az öregedés folytán a szervezetben előforduló NAD+ alacsonyabb szintje károsít bizonyos biológiai funkciókat, amelyek kihatással vannak az életkorral összefüggő betegségek megjelenésére.

Mi az a NAD+? A nikotinamid-adenin-dinukleotid koenzim a DNS-károsodások kijavítására hivatott, és gátolja az egyes degeneratív folyamatok kialakulását, csökkenti az életkorral összefüggő betegségek felbukkanásának kockázatát.

A NAD+ koenzim jótékony élettani hatásai következtében egy ideje az anti-aging kutatások célkeresztjében áll. Vizsgálatok szerint a koenzim jelentléte az életkor előrehaladtával csökken, ami fontos fehérjék és enzimek süllyedéséhez, illetve túltermeléséhez vezet. Egyes tudományos elméletek szerint a NAD+ alacsony szintje nagyban hozzájárul az életkorral kapcsolatba hozható betegségek megjelenéséhez.

Jelenleg egyre több a bizonyíték arra nézve, hogy az alacsonyabb NAD+ szint hozzájárul a COVID-19 tüneteinek felerősödéséhez. A kutatók azt is megfigyelték, hogy a NAD+ normalizálása, fenntartása enyhíti a koronavírus tüneteit.

A szakemberek a koenzim segítségével igyekeznek aktiválni a szervezet természetes védekező mechanizmusát, illetve a sejtek és szövetek biológiai életkorának visszaállítását, ami eredményes védekezést nyújtana a COVID elleni harcban.

Forrás: dailymail.co.uk

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel