Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hogyan járul hozzá a PQQ az egészséges öregedéshez?

öregedésgátlás

Gyógyszerek

Hogyan járul hozzá a PQQ az egészséges öregedéshez?

Az emberi test egy rendkívül összetett szervezet, amelynek minden alkotóeleme energiát emészt fel az egészséges működés biztosításához. Mi történik, ha megbetegszünk?

Számos tápanyag és étrend-kiegészítő segíti a szervezetünk gyógyulását, a működési zavarok elhárítását. Ennek tükrében nem is lehet kérdés, hogy az egészséges öregedés egyik kulcsa a megfelelő tápanyagbevitel.

De mit jelent ez a gyakorlatban? Mi történik a szervezetben a bevitt tápanyaggal? A mitokondriumokat – melyek mindenkiben jelen vannak – a sejtek erőműveinek is szokás nevezni.

A mitokondriumok az eukarióta sejtekben találhatók, és az energia előállításában és eltárolásában játszanak fontos szerepet. Épp azért az olyan magas energiaszükségletű szervek mint az agy, a szív, az izmok vagy a vesék igen gazdagon tartalmaznak mitokondriumokat.

Az életkor előrehaladtával a mitokondriumok száma és aktivitása jelentősen csökken, így az immunrendszer, az idegrendszer, az izomzat egészsége károsodik, a reproduktív és kardiovaszkuláris funkciók csökkennek.

Az anyagcsere lassul, a bőr elveszíti feszességét, ráncok és szarkalábak jelennek meg. Ezen tünetek késleltetése érdekében elengedhetetlen a mitokondriumok számának és egészségének fenntartása.

Mit tehetünk az öregedés késleltetéséért?

A pirrolokinolin-kinon (PQQ) egy apró kinon molekula, mely igen erős antioxidáns hatással rendelkezik. A PQQ megtalálható a közvetlen közelünkben, a paprika, a petrezselyem, az alma, a narancs és a kivi is bőven tartalmazza. De miért fontos a PQQ bevitele, és hogyan függ össze a mitokondriumokkal?

Kutatók állatkísérletek során megfigyelték, hogy a PQQ támogatja az új mitokondriumok kialakulását és növekedését azáltal, hogy aktiválja az ehhez szükséges géneket. Az már eddig is ismert volt a szakemberek előtt, hogy a testmozgás és a kalóriabevitel korlátozása is kiváltja ezt a hatást, ám a PQQ-val összefüggően ez újdonság volt a kutatók számára.

A tudósok rájöttek arra is, hogy a PQQ-tól mentes sejtek a mitokondriális diszfunkció jeleit mutatják, azaz a szervezet betegségekre való kitettségét növelik.

A PQQ jelenléte tehát támogatja az új mitokondriumok kialakulását, fejlődését, ezáltal pedig az energiatermelő és energiatároló folyamatokat, amik szoros összefüggésben vannak az öregedés késleltetésével.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel