Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hogyan küzdhetünk az öregedő sejtek ellen?

Gyógyszerek

Hogyan küzdhetünk az öregedő sejtek ellen?

Az örökké tartó élet egyelőre ábránd, ám az élettartam meghosszabbítása, illetve annak egészségesen való megélése egy karnyújtásnyira került az emberiségtől. Úgy tűnik ugyanis, hogy az életkorral összefüggő betegségek elleni küzdelem új szintre lépett az elmúlt időkben: kutatók sikeresen azonosították az ezért felelős sejteket.

Öregedő, avagy zombi sejtek – bizonyára sokszor fogjuk hallani az elkövetkező időkben ezt a kifejezést, ugyanis ezek a sejtek felelősek az emberi öregedésért, sőt, az életkorral összefüggő betegségek kialakulásában is szerepet játszanak.

Mik azok a zombi sejtek?

A kifejezés némi áthallást hordoz magában, ugyanis a zombi sejtek természetes úton nem halnak el, hanem funkciójukat vesztve élőhalott állapotban léteznek, miközben megfertőzik egészséges társaikat a szervezetben.

Ez azt jelenti, hogy mérgező vegyületeket juttatnak a környezetükbe, ami akadályozza az egészséges sejtek biológiai funkcióinak ellátását. A mérgező enzimek gyulladást okoznak, ami pedig elvezet az olyan életkorral összefüggő betegségek kialakulásáért, mint a rák, az Alzheimer- és Parkinson-kór, illetve a szívbetegségek.

Mit tehetünk az öregedő- vagy zombi sejtek ellen? Egyfelől bízzunk az orvostudományban. A zombi sejtek elleni küzdelem jó úton halad, a szakembereknek laboratóriumi kísérletek során sikerült átütő eredményeket elérniük. Jelenleg is több egyetem, klinika és egészségügyi központ dolgozik összehangolt kutatásban az élet meghosszabbítását garantáló formula megalkotásában.

Másfelől mi magunk is felléphetünk ellenük: a rendszeres testmozgás, az egészséges étrend, illetve a stressz elkerülése lelassítja az idősödésért felelős sejtek felhalmozódását.

Forrás: https://www.apnews.com/6da65f221b6b4d9aba69962c670432e8

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel