Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hogyan lehet hatékonyan megakadályozni a bőr öregedését?

Bőrápolás

Hogyan lehet hatékonyan megakadályozni a bőr öregedését?

Sokak rémálmaként tartható számon a bőrfülületen „éktelenkedő” ráncok megjelenése, hiszen ezzel az öregedés látható, letagadhatatlan jelei is megmutatkoznak életünkben.

Aggodalomra azonban semmi okunk nincs, hiszen egyrészt: mindez egy természetes folyamat eredménye, és az időskor is magában hordozza a lehetőségeket, új és másmilyen élményeket, ezért törekednünk kell arra, hogy pozitívan, derűsen és stílusosan fogadjuk az időskort; másrészt pedig: van néhány tudományosan is megalapozott megoldás, melyekkel a bőr sokáig fiatalon, üdén tartható.

Az alábbiakban ezekből a bőrfiatalító, illetve fiatalon tartó tippekből válogatunk néhányat, mintegy kedvcsináló gyanánt.

Használjunk fényvédőt! Mikor? Mindig!

Amellett, hogy a bőr öregedésének vannak természetes kiváltó okai, a külső tényezők is hatást gyakorolnak a folyamat idő előtti beköszöntésére. Az UV-sugarak az egyik legismertebb oka a bőröregedésnek, a ráncok kialakulásának.

Fontos a megfelelő fényvédők használata (SPF 30 és ennél magasabb besorolásúak), és fontos, hogy további intézkedés gyanánt napszemüveget és kalapot is hordjunk. A fényvédő krém napi rendszerességgel történő használata egy ausztrál kutató, Maria Celia B. Huges, szerint elősegíti a bőr fiatalon tartását.

Egészséges életmód

Az egészséges, tudatosan megválogatott, minőségi táplálkozás az egyik legfontosabb tényező a fiatalos megjelenés hosszú távú megőrzése érdekében (hiszen belülről kifele lehet csak igazán és eredményesen szépülni.)

A változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a testmozgásra is érdemes időt és energiát szentelni, hiszen ez is segít a bőr üdén tartásában. Amellett, hogy elérhetjük az ideális testsúlyt (hiszen ne feledjük: soha nincs késő a jó irányba történő változásra), a testet tonizálhatjuk, pluszban még természetes öregedésgátlást is eredményezhetünk a mozgással – példaképpen a pilates, piYo, jóga, mely gyakorlatok segítenek abban, hogy sokáig fittek maradhassunk.

Intsünk búcsút az alkoholnak!

Vagy legalábbis törekedjünk arra, hogy minimálisra csökkentsük az alkoholos italok fogyasztását egy stresszes nap után, hiszen ezzel is hozzájárulunk az öregedésjelző ráncok idő előtti beköszöntéhez.

Ugyanakkor amellett, hogy az alkohol dehidratál, nagy eséllyel hízást is okoz és káros hatással van a bőrre. Alkohol helyett menekülhetünk egy nagyszerű könyv vagy film társaságába inkább.

Néhány extra természetes öregedésgátló tipp:

  • Vízitorma – rendkívül gazdag vitaminban és növeli az ásványi anyagok keringését és szállítását, mely a bőr oxigénellátását eredményezi.
  • Áfonya – C- és A-vitaminban, valamint anticianinban gazdag – melyek segítenek megvédeni az öregedést kiváltó három fő kiváltó októl: stressz, szennyeződés, napfény.
  • Diófélék – az E-vitaminban dúskáló nagyszerű források elősegítik a bőr-nedvességtartalom megőrzését.
  • És persze itt van a jó öreg éjszakai alvás, mely, ha kellőképpen pihentető szoktuk is mondogatni reggelente: hogy kisimult a bőrünk!

Győződjön meg róla, hogy hidratál

A nap folyamán a bőrünk elveszíti nedvességét. A bőr hidratálásával egy védőréteget ad a nedvesség rögzítéséhez. Ha naponta hidratálja arcát ügyeljen arra, hogy a bőrtípusának megfelelőt válasszon.

A hidratáló krémek különféle típusúak, beleértve az olajokat, amelyek fontos összetevőket tartalmaznak a bőr rendszeres és hatékony hidratálásához.

Forrás: lumitylife.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel