Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hogyan maradjunk mindig fiatalosak az öregedés természetes folyamatában?

Életmód

Hogyan maradjunk mindig fiatalosak az öregedés természetes folyamatában?

Hihetetlennek tűnhet, de egy kis odafigyeléssel akár az ötödik-hatodik X után is megőrizhető fiatalkori lendületünk, energiánk.

Hogyan? Alapvetően a káros szokásoktól mentesen, az ép testben ép lélek filozófia szem előtt tartásával.

1. Dohányzás mellőzése és mérsékelt alkoholfogyasztás

Szakemberek egybehangzó véleménye szerint a dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás mérséklése a hosszú és egészséges élet kulcsa. Míg az egyik a szív-, az érrendszeri- és a tüdőbetegségek, addig a másik a génkárosodás és májgyulladás melegágya.

2. Elegendő alvás

Talán első olvasatra furcsának tűnhet, de az élettartam meghosszabbításában bizony döntő szerepet játszik a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is. Szó szerint minden sejtnek szüksége van a pihenésre, de nem mindegy, mennyire. Szakemberek napi 7-9 óra közé teszik az optimális alvási óraszámot.

3. Talán ideje felkeresni egy geriáter szakembert

A hangsúly a megelőzésen van, és éppen ezért ajánlott idejekorán felkeresni egy idősgyógyászati szakembert, aki megfelelő életviteli, életmódbeli tanácsokkal láthat el minket. Elmondja, milyen változásokra, testi-lelki átalakulásokra számíthatunk az elkövetkezendő években.

4. A táplálkozás fontossága

Hátrébb a telített zsírokkal, és előrébb az omega-3 zsírsavakkal! Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a fiatalosság záloga a cukrok, a feldolgozott húsok visszaszorítása, és az összetett szénhidrátok, zöldségek-gyümölcsök preferálása. Érdemes megfontolni a kalóriabevitel korlátozását is, aminek hatásosságát több kutatás is alátámasztja.

5. Stresszkezelés és pozitív életszemlélet

Ahogy a tudósok egyre mélyülnek el a stressz okozta romboló élettani hatások vizsgálatában, annál szörnyűbb és szörnyűbb adatok látnak napvilágot. Az idegesség, a mentális nyomás, a lelki feszültség évekkel rövidítheti meg az élettartamunkat. Ezzel szemben a Yale Egyetem egy nemrégiben bemutatott tanulmánya beszámol róla, hogy a pozitív életszemléletű emberek akár 7 évvel tovább élhetnek társaiknál.

6. Soha ne vonuljunk nyugdíjba!

Legalábbis a szó átvitt értelmében. Sok idős korú embernél a nyugdíjas évek és a feleslegesség érzése kéz a kézben járnak. Pedig ennek közel sem szükséges így lennie! A produktivitás, a kapcsolattarás vagy a testmozgás ilyenkor is kiemelkedő jelentőséggel bír.

Forrás: webmd.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel