Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hogyan növelhetjük az élettartamot a fiatalosság megőrzése mellett?

Életmód

Hogyan növelhetjük az élettartamot a fiatalosság megőrzése mellett?

Az öregedés folyamatát mindenki másként éli meg. Vannak, akik látják annak szépségét, mások kizárólag a hátulütőket tapasztalnak meg. Ami azonban a legtöbbeket érint, az nem más, mint a krónikus betegségek lehetősége. Ugyan az egészséges életmóddal sokat tehetünk ezek megelőzése érdekében, de nem ritka, hogy a genetika a felelős az időskori egészségügyi problémákért.

A sejtöregedés természetesnek mondható, ám hátulütői gyakran betegségek formájában mutatkoznak meg. Nem véletlen, hogy a kutatások is arra irányulnak, miként lehetne az öreg sejteket kiiktatni a folyamatból, ezzel a fiatalosságot tovább megőrizni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állatkísérletek esetében ez eredményesnek mondható, ám arra még igen sokáig kell várni, míg ténylegesen sejtöregedés elleni készítményt kaphatunk a patikákban.

Bár a szépségiparban kitűnő eredményeket tudhatnak magukénak a területen tevékenykedő cégek, de a humánbiológiai kutatások jóval több pénzt emésztenek fel egy-egy ránctalanítást ígérő termékcsalád igényeinél.

Felmerülhet ilyenkor a kérdés, hogy mégis mit tehetünk saját magunk annak érdekében, hogy a krónikus megbetegedések jó eséllyel elkerüljenek bennünket. Itt kerül képbe az oly sokszor emlegetett életmódváltás. A rossz szokások és szenvedélybetegségek ilyen vagy olyan formája sokakat kísértenek, és a napjainkban népbetegségnek számító elhízás is komoly egészségügyi kockázatokkal járhat.

A legfontosabb tehát az, hogy mindezeket elkerüljük, vagy a már kialakult problémát mihamarabb orvosoljuk. Az egészséges táplálkozás, a stresszoldás és a rendszeres testmozgás nélkülözhetetlenek, ezek együttesen már jó kiindulásnak számítanak az életminőség emelése és a lelki harmónia megtalálása felé. Ha ugyanis egészségről van szó, akkor ez utóbbi mellett biztosan nem mehetünk el.

Forrás: https://www.healthline.com/health-news/new-anti-aging-drugs#1

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel