Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hol tart jelenleg az öregedésgátló gyógyszer fejlesztése?

Kutatások

Hol tart jelenleg az öregedésgátló gyógyszer fejlesztése?

Több laboratórium, több kutatócsapat is dolgozik az öregedés, illetve az ezzel összefüggő időskori megbetegedések hatékony ellenszerének kifejlesztésén. A szakemberek ugyan más-más megközelítéssel keresnek válaszokat a problémára, egyben azonban megegyezik a véleményük: az elme elhomályosodása, a szervek funkcióinak lassulása, a csontok törékennyé válása megállítható.

Hol tartunk jelenleg a kutatások terén? Hozzávetőleg fél évvel ezelőtt jelent meg egy publikáció a Nature Medicine tudományos folyóiratban. A tanulmányban a Mayo Klinika kutatói rámutatnak, hogy az emberi szervezetben a kor előrehaladtával az öregedő sejtek száma nő. Azt már eddig is sejtettük, hogy az öregedő sejtek számos betegség kialakulásáért felelősek.

A legújabb kutatások azonban felfedezték, hogy a sejtek egy meghatározott számú felhalmozódásán túl vírusként viselkednek. Olyan toxikus anyagokat bocsátanak ki magukból, ami a környező, még egészséges sejtek megfertőzéséhez, végső soron elhalásához vezetek.

Úgy tűnik, megvan a megoldás

Egyelőre kizárólag laboratóriumi egereknél, de a Mayo Klinika szakembereinek sikerült áttörést elérniük az öregedő sejtek kikapcsolása terén. A kutatások eredményei igen impozánsak: azok a rágcsálók, melyeknél mesterségesen sikerült leállítani az öregedő sejtek „tombolását” 36 százalékkal tovább éltek társaiknál.

Ez egy izgalmas terület. Rengeteg munka, kutatás és tesztelés vár még ránk, az öregedés elleni gyógyszer kereskedelmi forgalomba hozataláig – hangsúlyozta Felipe Sierra, az Öregedés Ökológiai Országos Intézetének igazgatója. – Az út azonban, amire most ráléptünk egyelőre helyesnek bizonyul.

Talán a legfontosabb dolog nem is az öregedés legyőzése, hanem az egészség megtartása lehet. Ha az emberi szervezetet rábírnánk a megfelelő működésre – gondolok itt az öregedő sejtek visszaszorítására –, akkor az élettartam növekedése csak egy kellemes mellékhatás lenne – egészítette ki kutatótársa szavait Dr. James Kirkland, a Mayo Klinika munkatársa.

Forrás: https://www.newsweek.com/secret-cure-aging-might-be-within-sight-these-scientists-1021296

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel