Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Hol tart ma az öregedéskutatás? Vajon kinőtt a gyerekcipőből az anti-aging kutatási terület?

Kutatások

Hol tart ma az öregedéskutatás? Vajon kinőtt a gyerekcipőből az anti-aging kutatási terület?

Napjaink egyik legtöbb fejtörést okozó, ugyanakkor legizgalmasabb orvosi kutatási területe kétségtelenül az öregedésgátlás. A világ minden táján aktuális kérdés, hogy meghosszabbítható-e az ember élete a földön, lassítható-e az öregedés folyamata, kiküszöbölhetők-e az időskorral járó betegségek?

Nem is olyan régen még az örök ifjúság forrásának keresése valamiféle misztikus, elérhetetlen, ködbe burkolt, holtág-provinciaként volt számon tartva, amely kérdéskör nem igazán kelthette fel a komoly orvosok érdeklődését… valóban így lenne?

Ma már egyértelműen kijelenthető, hogy csöppet sem egy titkos orvosi kör rögeszmés területe az öregedésgátlás kutatása, hiszen az elmúlt fél évtized során kiemelkedő, színvonalas és elismerésre méltó kutatási területté fejlődött a tudomány berkeiben.

Egyre több kutató foglalkozik az öregedés kérdésével és az időskorral járó betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek fejlesztésével. A tavalyi év során pedig megtörténtek az első embereken végzett klinikai vizsgálatok, a kutatás pedig konstans fejlődési, tökéletesedési fázisban van.

Tavaly a CBInsights beszámolója szerint: a szenolitikumok (öregedésgátló készítmények) iparága rekordfinanszírozást nyert magának, ahol fókuszba kerültek az őssejt-terápiás öregedés elleni kezelések és fejlesztéseik, valamint a klinikai vizsgálatok és szenolitikum-tesztek egyaránt.

Dr. Gregory Cole, az UCLA orvostudományok és neurológia professzora, valamint az Alzheimer Központ társigazgatója elmondása szerint: van ok az optimizmusra, ami a szenolitikumokat és az öregedés némely aspektusát illeti. A kutatók ugyanis a 2018-as évben nagy előrelépéseket tettek a molekuláris elméletek szigorítása (pl.: a DNS-metiláció terén) , a teloméra-rövidülés, a mitokondrium diszfunkciója, az öregedés sejtbiológiája, az epigenetikus óra (vagyis a DNS-metiláción alapuló biológiai életkor-meghatározó felmérés) ügyében egyaránt. A kutatók számára nagy kihívásnak bizonyul az öregedés komplex folyamatának górcső alá vétele, megértése és lassítása, azonban a jó hír az, hogy az anti-aging vonatot már sikerült beindítani…

Forrás: https://endpoints.elysiumhealth.com/top-research-on-aging-right-now-e293ebe8704b

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel