Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Insilico Medicine: Elérkezett a szenolitikus gyógyszerfejlesztések második hulláma

Gyógyszerek

Insilico Medicine: Elérkezett a szenolitikus gyógyszerfejlesztések második hulláma

Kína az elképesztő gazdasági fejlődése mellett a gyógyszeripari kutatások és fejlesztések mellett is kezd felzárkózni a nyugat mellé. Alapvetően a versenykörnyezet élesedéséből a betegek profitálnak, hiszen a több forrásbevonás gyorsabb eredmények produkálására is sarkallhatja a szakembereket.

Ez persze önmagában nem oldja meg az aprólékos tesztelési és adminisztratív eljárások problémáját, de mindenképpen javítja a beteg esélyét a gyógyulásra.

A hongkongi székhelyű Insilico Medicine előrejelzése szerint beléptünk az öregedésgátló gyógyszerek fejlesztésének második fázisába, ami egyben a farmakológiai fejlesztők fokozott érdeklődését is magával vonta.

Az Insilico biotechnológiai vállalat rámutatott, hogy jelenleg is rengeteg startup cég dolgozik az öregedő sejtek káros tevékenységeinek elhárításán.

Mik a kilátások a szenolitikus gyógyszerek terén?

Az Insilico hangsúlyozta a jövőbeli szenolitikus terápiák előtérbe kerülését, melyek olyan kezelések lesznek, amelyek megújítják az öregedő sejteket, ezzel megállítják azokat a káros biológiai folyamatokat, amely összefüggésben állnak az öregedéssel, illetve az ahhoz kapcsolható betegségek megjelenésével.

A közelmúltban lezárult néhány humán klinikai kísérlet az első generációs szenolitikus gyógyszerek vonatkozásában, az eredmények jelenleg összesítés alatt állnak. Annyi azonban már most leszögezhető, hogy a dasatinib és a kvercetin hatóanyagok kombinációja ígéretesnek tűnik a gyulladásos tüdőbetegség és a vesebetegség kapcsán.

A gyógyszerkoktélról ugyanis bebizonyosodott, hogy a humán szervezetben ugyanúgy képes elpusztítani az öregedő sejteket, mint a kísérleti rágcsálókban. Az irány tehát megfelelőnek tűnik, és a kutatókat az esetleges kudarc lehetősége sem tántorítja el a céltól.

Emlékezetes, hogy nemrégiben egy reménykeltő szenolitikum elbukott a klinikai tesztelések második fázisában. A csont- és ízületgyulladásra használt injekció lokális alkalmazása végül nem bizonyult eredményesnek az öregedés elleni harcban.

Ennek ellenére az Insilico szerint tíz-húsz, az öregedő sejtek visszaszorításáért küzdő figyelemreméltó biotechnológiai startup van a láthatáron, emellett fél tucat első és második fázisú klinikai tesztelés folyik világszerte.

Forrás: www.fightaging.org

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel