Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Itt az idő a cselekvésre, nem tehetjük mindenért a génjeinket felelőssé!

Életmód

Itt az idő a cselekvésre, nem tehetjük mindenért a génjeinket felelőssé!

Az egészséges és hosszú élet sokak számára csupán egy álomkép, és emiatt gyakorta kellemetlenül érzik magukat. Azt gondolják ugyanis, hogy a várható élettartamot egyetlen tényező befolyásolja, ami nem más mint a genetika. A helyzet azonban az, hogy az élettartam alakulása számos tényezőtől függ, ideértve az életmódot, a táplálkozást és a környezetet is.

Az orvostudomány fejlődésével és a kutatások számának gyarapodásával egyre inkább nyilvánvalóvá válik a szakemberek előtt, hogy a szüleinktől öröklött tulajdonságok, azaz a genetikai tényezők nincsenek olyan jelentős súllyal az élettartam alakulásában, mint azt eddig gondoltuk. A legfrissebb kutatások azt sugallják, hogy a gének maximum 30 százalékban befolyásolják azt, hogy hány gyertyát gyújthatunk meg a születésnapi tortánkon.

Az egészségügyi szakértők egybehangzóan azt vallják, hogy bizonyos szokásokat szem előtt tartva kihozható a maximum az életünkből. A boldogságért, egészségért és a hosszú életért nem kell mást tennünk, mint elhagyni néhány káros szenvedélyt, és felvenni pár új, vitalitást növelő szokást.

A hosszú élet titka bennünk rejlik

Kétségtelen, hogy az orvostudomány a közeljövőben válaszokat fog találni a hosszú élettel kapcsolatos kérdésekre. Jelenleg a genetikától kezdve a gyógyszerkutatásokon keresztül egészen a gépi tanulásig számtalan területen keresik az öregedés megállításának és az élet meghosszabbításának lehetőségeit.

Egyre több szakember azonban úgy gondolja, hogy nem érdemes a tudományra várni, hiszen mi magunk is kezünkbe vehetjük a sorsunkat. Magyarán: rajtunk is múlik élettartamunk alakulása. A legújabb tanulmányok szerint a táplálkozásunk során a növényi étrendre kell koncentrálnunk, tartózkodnunk kell a feldolgozott élelmiszerektől és a készételektől, valamin rendszeresen sporttevékenységet szükséges folytatnunk.

Ezeken felül érdemes időnként böjtöt tartanunk, ugyanis a tudatos kalóriakorlátozás számtalan jótékony egészségügyi hatással rendelkezik. A stressz káros hatásait bizonyára nem szükséges oldalakon keresztül taglalni, nem csupán mentális, de komoly sejtszintű problémák is kialakulhatnak a következményeként. A hosszú élet megalapozása tehát az életmód megváltoztatásával, a káros szokások elhagyásával kezdődik.

Forrás: www.theamericanreporter.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Életmód

Fel