Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Jim Mellon az élelmiszeripar forradalmának szükségességét hangsúlyozza

Élelmiszerek

Jim Mellon az élelmiszeripar forradalmának szükségességét hangsúlyozza

A neves öregedéskutató, befektető és vállalkozó új könyve, az Állatok törvénye: Befektetői útmutató az új agrárforradalomhoz címmel a közelmúltban került megjelenésre. Mellon publikációjában elsősorban a jelenlegi gazdálkodás és fogyasztás fenntarthatatlanságát nyomatékosítja kiemelve, hogy az alternatív fehérjék szerepe hamarosan a megújuló energiához lesz hasonló.

A szerző egy interjú keretében arról beszélt, hogy az élelmezési céllal levágott sertések száma 1995-ben világszerte 406 millió volt. Tavaly ez a szám csak Kínában elérte a 735 milliót, és szerinte mindez csak a kezdet csupán. Mellon rámutatott, hogy a fogyasztásra szánt állati eredetű élelmiszerek az intenzív tenyésztéstől addig a pontig, míg a fogyasztó asztalára kerülnek hatalmas környezeti károkat vonnak maguk után.

Az állattenyésztésből eredő környezeti károkozás messze magasabb, mint az emberi tevékenység bármely formája. Miről van szó? Az antibiotikumok túlnyomó többsége haszonálatokba kerül (majd elfagyasztásukkal belénk), az egyre nagyobb művelés alá vont földterületek miatt az erdők száma csökken. Jórészt egyébként azért, hogy a területen szójababot termeljenek, amit az állatok fogyasztanak. Egy kilogramm marhahús tenyésztéséhez 15.000 liter víz szükséges – hívja fel a figyelmet a publicista.

Alternatív energia és alternatív fehérjék

Mellon ugyanakkor egy érdekes anomáliára is rámutat: annak ellenére, hogy az élelmiszerek drágulnak, az állattenyésztés rendkívül nagy energiabefektetéssel jár, az előállított élelmiszerek minősége mégis romlik. Véleménye szerint a közeljövőben elengedhetetlenné válik az alternatív fehérjék piacra kerülése. A szerző az ágazat lehetőségeit ecsetelve párhuzamot von a megújuló energiával, aminek fontossága az évek során megkerülhetetlenné vált, és be is épült a köztudatba.

A legelső laboratóriumban előállított hamburger hét évvel ezelőtt több mint 300.000 euróba került, ma az előállítás költsége alig éri el a 10 eurót – magyarázza Mellon hozzátéve, hogy a Big Pharma (a gyógyszeripar) már vizsgálja ennek a forradalom előtt álló iparágnak a lehetőségeit. Mivel az állattenyésztés jelen formájában hosszú távon fenntarthatatlannak tűnik, ideje megbarátkoznunk olyan szavakkal, mint a sejtmezőgazdaság, a megújuló élelmiszer vagy az alternatív hús.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Fel