Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Két szuper vállalat együttműködése győzheti le az öregedést?

Kutatások

Két szuper vállalat együttműködése győzheti le az öregedést?

A japán Taisho Pharmaceutical gyógyszeripari cég és a hongkongi Insilico Medicine biotechnológiai vállalat kutatási és együttműködési megállapodást kötött az öregedés sejtes hatásainak lassítása érdekében. A fúzió végső célja az egészségmegőrzés elősegítése az idősebb korosztály számára.

A partnerség kezdeti fázisában az Insilico felajánlotta a mesterséges intelligencia (MI) hálózatát a lehetséges terápiás célpontok, illetve olyan vegyületek, molekulák felkutatására, amelyek az öregedő sejteket célozzák meg. Magyarán: a szakemberek azokat a sejteket vették célkeresztbe, amelyek funkciója, osztódása leállt, és további működésükkel toxikus, gyulladásos folyamatokat váltanak ki.

Felfedezzük az öregedésgátló megoldások új területeit

A tudósok jelenleg úgy gondolják, hogy az öregedő sejtek lokális felhalmozódása számos életkorral összefüggő betegségért tehető felelőssé, ami végső soron az időskori általános fizikai leépüléshez is elvezethet.

Az emberek úgy vélik, hogy az öregedés egy univerzális jelenség, amit nem állíthatunk meg. A tudományos bizonyítékok azonban ennek ellentmondanak: úgy látjuk, képesek vagyunk visszafordítani néhány életkorral összefüggő folyamatot.

Jelen együttműködés keretei között kihasználjuk a mesterséges intelligencia gyógyszerfelfedező lehetőségeit, illetve a Taisho validációs platformját annak érdekében, hogy felfedezzük az öregedésgátló megoldások új területeit – mondta el Jimmy Yen-Chu Lin, az Insilico tajvani leányvállalatának vezérigazgatója.

A megállapodás szerint a fehérjekapcsolódások azonosítása mellett az Insilico feladata lesz az öregedés szerepének feltárása a specifikus sejtekben, szövetekben és betegségekben. A vállalat az elemzésre és az új vegyületek tervezésére világhírű MI hálózatát használja fel. A számítógéppel előállított vegyületek validálására, az in vitro és in vivo tesztelésekre pedig a kutatások egy későbbi fázisában a tokiói székhelyű Taisho lépne be.

Az Insilico nem új szereplő az anti-aging berkeiben. A vállalat munkásságára világszerte felfigyeltek, amikor az ideghálózatok által azonosított biomarkerek halmazán dolgozott, hogy a kutatók tisztább képet kaphassanak a humán sejtes korról, ami közelebb visz minket az öregedés megértéséhez.

Forrás: fiercebiotech.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel