Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Klinikai vizsgálatok igazolják a neuropeptid öregedésgátló hatását!

Bőrápolás

Klinikai vizsgálatok igazolják a neuropeptid öregedésgátló hatását!

Dél-koreai kutatók a közelmúltban számoltak be róla, hogy a neuropeptid P (SP) anyagot tartalmazó, helyileg alkalmazott hidrogél eredményesen csökkenti a bőrráncot. A bejelentés azért is jelentős, mert ez az első olyan klinikai vizsgálat, amely az SP hatásosságát teszteli az idős bőrfelületen.

Mielőtt rátérnénk a kutatás eredményeire, néhány szóban érdemes foglalkozni a neuropeptidek mibenlétével. A neuropeptid P és neuropeptid Y olyan anyagok, amelyek kulcsszerepet töltenek be az immunsejtek működésében, illetve a gyulladásos folyamatok alakulásában.

A neuropeptid P 11 aminosavból tevődik össze, és jellemzően a sebek területén termelődik, mivel bőrregeneráló aktivitással rendelkezik.

Eddig nem sikerült stabilizálni

Az SP tehát tökéletes bőrregeneráló, ránctalanító készítménynek bizonyulhatna. A gond az, hogy alacsony stabilitása miatt a neuropeptid P alkalmazása a kozmetikai termékekben eddig korlátozott felhasználásra adott területet.

A hatóanyag szélesebb körű felhasználása érdekében a kutatók egy stabil, neuropeptid P-alapú hidrogél névre keresztelt készítményt fejlesztettek ki. Az új öregedésgátló formula nátrium-tioszulfátot és poliszorbátot tartalmaz, ami megakadályozza az SP oxidációját, illetve hidroxil-etil-cellulóz gélképző anyagot stabilizál a hidrogélben.

A dél-koreai kutatók a tesztek során 23 önkéntes nőt vizsgáltak, akik SP-alapú hidrogél vagy placebo kezelést kaptak. Az átlagosan 59,5 éves résztvevők nyolc héten át napi két alkalommal kapták meg a kezelést az arcuk jobb- vagy baloldalára.

A közel két hónapos tesztidőszak végével a kutatók összesítették az eredményeket. Az elemzés szignifikáns különbséget mutatott az SP-alapú hidrogéllel kezelt, illetve a placebót kapó önkéntesek között. A kutatók aláhúzták: az eredmények arra utalnak, hogy a neuropeptid P-alapú hidrogél újszerű ránctalanító készítményként alkalmazhatóvá válhat a kozmetikai iparban.

A dél-koreai szakemberek jelenleg egy klinikai vizsgálatot folytatnak a neuropeptid P-alapú hidrogél és a retinol ránctalanító hatásának összehasonlítása kapcsán. A retinol az A-vitamin egy formája, öregedésgátló és ránctalanító hatása régóta ismert mind a dermatológus szakemberek, mind pedig a szépségiparban tevékenykedők előtt.

Forrás: www.cosmeticsdesign-asia.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel