Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Klinikai vizsgálatok igazolják a niacinamid bőrre gyakorolt pozitív hatását

Bőrápolás

Klinikai vizsgálatok igazolják a niacinamid bőrre gyakorolt pozitív hatását

A 2021-es esztendő várhatóan a tudatos vásárlás éve lesz. Felmérések szerint a fogyasztók az élelmiszerek mellett egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a természetes, vény nélkül kapható bőrápolási termékek felé is. A vásárlók elsősorban a fényvédő és öregedésgátló készítményeket emelik le a boltok polcairól.

A niacinamid, más néven nikotinamid a B3-vitamin származéka, a gyógyászatban jórészt porckorongsérv kezelésére alkalmazzák. Ugyanakkor a közelmúltban több klinikai vizsgálat is azt támasztotta alá, hogy a niacinamid a bőrre is jótékony élettani hatást képes kifejteni.

A bőrápolás jövője a niacinamid?

Kutatók egy 10 hetes vizsgálatba 25 olyan önkéntest vontak be, akik enyhe vagy mérsékelt hiperpigmentációval, illetve egyéb bőröregedéssel járó klinikai stigmákkal rendelkeztek. (Ide értve a ráncosodást, a bőrfelület foltos elhalványulását és az egyértelmű látható hiányosságokat.) A résztvevők életkorukat tekintve 50 és 60 év közöttiek voltak.

Az önkéntesek a tesztidőszak alatt éjszakára 0,5 százalék retinolt, 4,4 százalék niacinamidot, 1 százalék resveratrolt és 1 százalék hexilrezorcinolt tartalmazó készítményt kentek a bőrükre. Ezen felül a kísérletben résztvevők kaptak még hidratáló krémet, illetve napvédő készítményt.

A 10 hét letelte után a szakértők megállapították, hogy a niacinamidot tartalmazó bőrápoló készítmény alkalmazása statisztikailag szignifikáns javulást mutatott az összes vizsgált kutatási végpontban. A bőr simasága és tónusa már a második héten pozitív eltolódást jelölt, az apró ráncok pedig visszahúzódtak.

A kutatók a negyedik héten a hiperpigmentáció, a markánsabb vonalak és az egyenletlenségek visszaszorulásáról adtak számot. A kísérlet résztvevői a tesztidőszak lezártával nem jeleztek viszkető, szúró érzést, a készítménnyel összefüggésben bőrpírról, bőrszárazságról nem számoltak be a szakemberek.

A klinika vizsgálatok eredményei azt sugallják, hogy a niacinamid felhasználhatósága messze túlmutat a porckorongsérv kezelésén. Retinollal, resveratrollal és hexilrezorcinollal történő kombinálása pedig hatásos bőrápoló és öregedésgátló hatást fejt ki. A klinikai eredmények tükrében a niacinamid 2021-ben várhatóan nagyobb teret hódít magának a kozmetikumok piacán.

Forrás: jddonline.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel