Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Kolosztrinin – az idősödő agy kiemelt támogatója

Gyógyszerek

Kolosztrinin – az idősödő agy kiemelt támogatója

A kolosztrum (előtej) egy olyan tejfajta, amit a szoptató anyák szervezete termel a terhesség végső szakaszában, illetve a szülést követő pár órában. Feladata roppant fontos: a kolosztrum az anyatejjel az újszülött szervezetébe jutva biztosítja a betegségek elleni védekezéshez szükséges antitestek szállítását.

A kolosztrinin – egy a kolosztrumból származó polipeptid – szintén az anyatejjel kerül a csecsemő szervezetébe, és a legújabb kutatások szerint élettani hatása sokkal fontosabb, mint azt eddig hittük.

Amellett, hogy a kolosztrinin gazdag a szív- és érrendszert támogató prolin aminosavakban, az immunrendszerre gyakorolt egészségügyi hatása is egészen kitűnő.

Kísérleti kutatások során kimutatták, hogy az előtejben található kolosztrinin csökkenti az allergiás légúti gyulladást, és a szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, enzimeket és aminosavakat tartalmaz.

Az egészséges öregedés hatásos támogatója

A közelmúltban egérkísérletek során a kutatóknak sikerült rávilágítaniuk arra, hogy a kolosztrinin megfelelő védelmet nyújthat a kognitív diszfunkció kialakulása, illetve az Alzheimer-kór ellen.

A tudósok öregnek számító, 13 hónapos rágcsálókat kezeltek kolosztrinin injekcióval. A tesztidőszak leteltével a szakemberek arra lettek figyelmesek, hogy az egerek térbeli tájékozódási készsége, illetve a térbeli tanulása jelentősen javult.

Egy másik vizsgálatban – immáron humán pácienseken – a kolosztrinin hatását kutatták Alzheimer-kóros betegeken. 46 önkéntes Alzheimer-kóros személy kapott kétnapi rendszerességgel 100 mikrogramm kolosztrinint, majd a kísérleti ciklust követően a szakemberek összesítették az eredményeket.

A kutatók azt találták, hogy 15 önkéntesnél történt javulás a kolosztrinin hatására, és ebből 7 személy állapota stabilizálódott is.

A tenyésztett sejteken végzett vizsgálatok szerint a kolosztrinin a glutation metabolizmusának és aktivitásának szabályozásával modulálja a reaktív oxigének intracelluláris szintjét.

Az öregedéssel összefüggő mitokondriális diszfunkció javulása, illetve a reaktív oxigének csökkenése miatt a kolosztrinin lassítja a tenyésztett sejtek és a kísérletbe bevont állatok öregedési folyamatait, ezért élettani hatása rendkívül fontosnak tűnik.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel