Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Közvetlen bizonyíték a szenolitikumok öregedésgátló hatásaira!

Gyógyszerek

Közvetlen bizonyíték a szenolitikumok öregedésgátló hatásaira!

Rengeteg számítógépes modellezést és laboratóriumi kísérletet követően úgy fest, hogy megvan a közvetlen bizonyíték a szenolitikumok emberi szervezetre gyakorolt öregedésgátló hatására.

A tudósok egybehangzóan vallják, hogy az öregedés a legnagyobb rizikófaktor számos halálos betegség kialakulásában, így a szív- és érrendszeri elváltozásokban, a mentális hanyatlásban és a rákban is.

A laboratóriumi vizsgálatok néhány éve eljutottak abba a fázisba, hogy a tudósok bátran kijelenthették: egyes szenolitikumok megszüntetik az öregedő sejtek káros hatásait, és hathatósan kiküszöbölik az életkorral összefüggő betegségek megjelenését.

Ígéretes klinikai vizsgálatok

A gond az volt, hogy átfogó, pontosan lejegyzett humán tesztelésre még ez idáig nem kerülhetett sor. Akadt ugyan néhány említésre méltó korai klinikai kutatás az öregedésgátló kezelések terén, de azok vagy kisszámú csoporton készültek vagy nem voltak megfelelően dokumentálva.

James Kirkland professzor és tudós csapata a Mayo Klinikán úttörő kutatásba kezdett a szenolitikumok humán szervezetre gyakorolt pozitív bizonyítása kapcsán. A csapat embereken végzett, nyílt klinikai vizsgálatainak eredményeit 2020 év elején publikálták.

Kirkland professzor idiopátiás tüdőfibrózisban szenvedő betegeket kezelt egy 9 hétig tartó tesztidőszakban úgynevezett D+Q dózisú szenolitikummal. (Az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet által jóváhagyott tirozin-kináz inhibitor és flavonoid.) A tesztperiódust követően a szakemberek kiértékelték az eredményeket.

A tudósok megfigyelték, hogy a D+Q szenolitikum hatására az idiopátiás tüdőfibrózisban szenvedő alanyok álló- és járóképessége nőtt, járási sebességük gyorsult. A betegek rövid fizikai teljesítménye szintén emelkedő tendenciát mutatott. Az eredmények kétségtelenül összefüggésben állnak a szenolitikum öregedő sejtekre gyakorolt pozitív hatásával.

A professzornak és csapatának számtalan felmerülő kérdést szükséges még tisztáznia. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyes öregedő sejttípusok egyformán reagálnak-e a szenolitikumokra. További megválaszolandó kérdés, hogy az öregedésgátló kezelés milyen nem várt hatást fejt ki az egészséges sejtekre egy korlátozott regenerációs kapacitású emberi szervezetben.

Forrás: thelancet.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel