Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Kutatások: Visszafordították az öregedés látható jeleit!

Kutatások

Kutatások: Visszafordították az öregedés látható jeleit!

Az életkorral összefüggő betegségek megjelenése mellett az öregedésnek szemmel látható tünetei is előfordulnak. A bőr ráncossá és rugalmatlanná válik, a haj megőszül vagy teljesen ki is hullik. Az Egyesült Államok kutatóinak azonban úgy tűnik, sikerült visszafordítaniuk az öregedés folyamatait.

A Vogue által közétett beszámoló feltárja, hogy a birminghami Alabama Egyetem tudósai soha nem látott eredményt értek el a rágcsálók mitokondriális kimerülésével összefüggésben. Az első olvasatra nem túl érdekfeszítő hír azonban sokkal többet rejt magában: kulcs lehet az öregedés jeleinek visszafordításában, illetve megszüntetésében.

Mit értek el a kutatás során, mire engednek következtetni az eredmények?

A tudósok a kísérletek alkalmával egy olyan gént aktiváltak a rágcsálók szervezetében, amelynek mutációja a mitokondriális funkciók csökkenését okozza. A mitokondriumok olyan bakteriális alakú sejtszervecskék, amelyek az energia előállításában és tárolásában játszanak kulcsszerepet.

Az életkor előrehaladtával ezek a sejtszervecskék kimerülnek, funkciójuk természetes biológiai folyamatok következtében leáll. Számos tudós úgy gondolja, hogy mitokondriális funkciók csökkenése, megszűnése az öregedés egyik meghatározó biológiai momentuma. Maga a folyamat szintén komoly szerepet játszhat az életkorral összefüggő betegségek kialakulásában.

Amikor a kutatók a rágcsálók szervezetében génaktiválás segítségével csökkentették a mitokondriális funkciókat, az az egerek külső megjelenésének markáns változását eredményezte. Az állatok alig két hónapon belül megőszültek, szőrzetüket foltokban elveszítették, bőrük felületén redők, ráncok, mélyedések jelentek meg. A tudósok feljegyezték, hogy az egerek letargikusakká és mozgásszegényekké váltak, ez a viselkedés pedig leginkább az időskorú társaiknál figyelhető meg.

A szakemberek a tesztperiódus végeztével kikapcsolták a génmutációt a rágcsálók szervezetében. A beavatkozás igen rövid idő alatt kihatással lett az állatok szervezetére: ráncaik eltűntek, bőrük újra rugalmassá vált, szőrzetük visszadúsult.

Ez azt mutatja – nyilatkozta a Newsweek című folyóiratnak az egyik kutatásvezető tudós –, hogy a mitokondriumok fontos szerepet játszanak az öregedés külső jegyeinek helyreállításában.

Forrás: globalcosmeticsnews.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel