Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Már elérhető az első, mesterséges intelligencián alapuló pszichológiai öregedési óra

Kutatások

Már elérhető az első, mesterséges intelligencián alapuló pszichológiai öregedési óra

A Deep Longevity Vállalat széles körben elérhetővé tette azt a mesterséges intelligenciás számításon alapuló modellt, amely a mély tanulás (deep learning) segítségével kapcsolódási pontokat keres a pszichológiai öregedés és a halálozás kockázata között. Miről is van szó pontosan?

Szervezetünk nagy számban tartalmaz olyan biológiai markereket, molekulákat, géneket, amelyek alapján egy kóros fiziológiai állapot vagy betegség könnyedén azonosítható. Ezeket az azonosítókat, jellemzőket összegyűjtve és a mesterséges intelligencia segítségével kielemezve meglepően pontos adatokat kapunk az életkorral összefüggő egészségi állapotunkról, más néven az öregedési óránkról.

Egy kis csavar a történetben: a pszichomarkerek

A Deep Longevity, egy mesterséges intelligenciát fejlesztő és az emberi öregedést nyomon követő vállalat olyan pszichológiai óra modelljét állította fel, amely elemzi és értelmezi a pszichoszociális tényezőket az öregedés folyamatában. Hogyan kell mindezt elképzelni?

A klasszikus evolúciós paradigmát alapul véve más fajokhoz hasonlóan az ember is megszületik, felcseperedik, szaporodik, utódot nevel, majd szervezete fokozatos hanyatlásba kezd, végül meghal. Ugyanakkor az ember tudatos és intelligens faj, élete során viselkedése, prioritása, meggyőződése és hozzáállása is változásokon megy keresztül.

Korábbi tanulmányok, amelyek a szocioemocionális szelektivitás elméletét járták körül bebizonyították, hogy az ember alapvetően manipulálható, és számos környezeti tényező befolyásolja a viselkedését. Annak érdekében, hogy pontosabban megértsék azokat a jellemzőket, amelyek nyomot hagynak a pszichológiai és a kronológiai életkoron, a Deep Longevity kutatói ötvözték az öregedés markereit valamint a pszichológiát, majd hadrendbe állították a mesterséges intelligenciát az adatok elemzésére.

A mesterséges intelligencia képes megjósolni a pszichológiai és a tényleges életkort, továbbá segíthet rámutatni a beavatkozási pontokra annak érdekében, hogy az emberek fiatalabbnak érezhessék magukat, és úgy is viselkedhessenek – mondta el Dr. Alex Zhavoronkov, a Deep Longevity Vállalat alapítója és vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az emberek gondolkodása kihatással van az általános egészségi állapotra is.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel