Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Megbukott egy szenolitikus gyógyszer a klinikai teszteléseken!

Kutatások

Megbukott egy szenolitikus gyógyszer a klinikai teszteléseken!

Az elmúlt években szinte heti rendszerességgel kaptunk újabbnál újabb híreket az öregedésgátló terápiákkal összefüggő friss kutatásokról. Sajnos a nagy számok arányában időnként előfordul, hogy egy-egy reménykeltő készítmény elbukik a tesztelések valamelyik fázisában.

Csalódásra okot adó közlemény érkezett a Unity Biotechnology UBX0101 jelű szenolitikus gyógyszer második fázisú klinikai tesztelése kapcsán. Úgy tűnik, hogy az öregedő sejtek eltávolítását megcélzó kutatás ezúttal nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Bukás a tesztelések második fázisában

A Unity Biotechnology egy olyan biotechnológiai vállalat, amelynek elsődleges célja, hogy terápiás kezelések kifejlesztésével lassítsa, megállítsa vagy visszafordítsa az életkorral összefüggő betegségeket, illetve magát az öregedést.

A biotechnológiai vállalat az elmúlt időben nagy energiát fordított egy olyan szenolitikus gyógyszer kifejlesztésére, ami a segítséget nyújthat a közepesen súlyos vagy súlyos degeneratív ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek.

Azonban a 12 hetes tesztidőszak végén a kutatási eredmények nem mutattak statisztikailag szignifikáns különbséget a UBX0101 jelű készítmény és a placebo között. Magyarán: a Unity által tesztelt szenolitikum hatástalannak bizonyult az öregedő sejtek eltávolítása útján történő ízületi gyulladás kezelésében. A következtetés azért is különösen kiábrándító, mert a készítmény a klinikai tesztelések előző fázisában még működőképesnek bizonyult.

Mit jelent mindez az anti-aging iparágra vetítve?

A hír valóban elkeseredésre adhat okot, de érdemesebb magasabb perspektívából vizsgálni az öregedésgátlás helyzetét. A Unity Biotechnology által alkalmazott terápiában a szakemberek mindössze egyetlen szenolitikus gyógyszer segítségével egyetlen speciális egészségügyi problémát igyekeztek orvosolni.

A kudarc semmiképp nem vetíthető rá az összes öregedésgátlást célzó kutatásra. Mindössze jobb öregedési markerekre van szükség ahhoz, hogy a kutatók jobban megértsék az egyes szövetekben található öregedő sejtek útvonaleloszlását. Az is előfordulhat, hogy az öregedő sejtek nem is játszanak olyan jelentős szerepet a degeneratív ízületi gyulladás kialakulásában és progressziójában, mint azt eddig a szakemberek gondolták.

Forrás: lifespan.io

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel