Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Mégsem feltétlenül üldözendő a koleszterin?

Bőrápolás

Mégsem feltétlenül üldözendő a koleszterin?

Azt már mindenki betéve tudja, hogy létezik jó (HDL) és rossz (LDL) koleszterin, azzal azonban már kevesen vannak tisztában, hogy jelenléte óriási hatással van a bőrre.

Hiányában kültakarónk fakóbbá és szárazabbá válik, ami lassan, de annál biztosabban elvezet a ráncok megjelenéséhez és a bőr megereszkedéséhez.

Mielőtt tovább mennénk, elengedhetetlen, hogy néhány szó essen magáról a koleszterinről. Mi a szerepe, miért nélkülözhetetlen, illetve mitől van a megkülönböztetés: jó és rossz?

Kétségtelen, hogy a koleszterin súlyos egészségügyi problémákhoz köthető, azonban alapvető fontosságú a D-vitamin termelésében, és részt vesz a zsír felszívódását elősegítő epesav képzésében. Ezenkívül kulcsszerepet játszik az olyan hormonok előállításában, mint a progeszteron, az ösztrogén, a tesztoszteron és a kortizol.

Frakciójuk alapján alacsony sűrűségű (LDL) és magas sűrűségű (HDL) koleszterint különböztetünk meg. Amikor a vérben felszaporodik az LDL-koleszterin, a szervezet egy idő után képtelenné válik a lebontására, így az az erek falára rakódik. A lerakódások merevvé teszik az ereket, és szűkítik az átmérőjüket. Kritikus esetben egy ér el is záródhat, ami infarktushoz és szöveti elhaláshoz vezethet.

A koleszterin a bőrünk természetes összetevője

Sejtjeink egyik fontos alkotóeleme, a koleszterin az epidermisz felső rétegeiben meghúzódó hidrolipid természetes összetevője. Fontos szerkezeti funkcióval rendelkezik, mivel része a sejtmembránnak – hívta fel a figyelmet Dr. Pedro Catala, a TWELVE Beauty alapítója.

A mindennapi alapos arcmosás, bőrradírozás azonban megbontja, lecsökkenti a természetes koleszterinszintet, ami a hidratáció elvesztéséhez, illetve idegen anyagok bejutásához vezethet. A koleszterin segít megőrizni a bőr egészségét, ezért az ápolókrémek választásánál érdemes az azt tartalmazó termékeket előnyben részesíteni.

50 éves kor felett a természetes koleszterinszint drámai módon csökkenni kezd, így 40 éves kortól kezdve érdemes elkezdeni használni a koleszterintartalmú termékeket – nyomatékosította Dr. Pedro Catala. Fontos azonban ellenőrizni, hogy az összetevők honnan származnak, a legtöbb ilyen jellegű termék ugyanis állati eredetű koleszterint tartalmaz. A teljesértékű fő vegetáriánus koleszterinforrás a szkalván.

Forrás: naturalhealthmagazine.co.uk

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel