Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Megvan a fiatalos bőr titka? Mit érdemes tudni a hialuronsavról?

Bőrápolás

Megvan a fiatalos bőr titka? Mit érdemes tudni a hialuronsavról?

A hialuronsav egyre több és több bőrápolási cikkben szerepel, így a ránctalanító készítményektől kezdve a hidratálókon keresztül egészen az alapozókig.

Egyes szépségiparban érdekelt szakemberek egyenesen azt vallják, hogy hialuronsav nélkül egyetlen bőrápolási terméket sem szabadna piacra engedni. De miért ilyen hatékony?

1; Tudományos megközelítése

A hialuronsav egy környezetünkben előforduló poliszacharid, amely az emberi bőrben is megtalálható. Kitűnő vízmegtartó tulajdonságának köszönhetően megfelelően hidratálja a bőrt. Alapvetően egyfajta párnázó- és kenőfunkciót lát el az ízületek, az idegek, a haj, a bőr és a szem számára.

2; Bőrtámogató hatás

Testünk hialuronsav tartalmának hozzávetőleg 50 százaléka, tehát majdnem a fele a bőrben található. Lokális szinten segít megőrizni kültakarónk sima, ráncmentes, rugalmas megjelenését. Kutatások szerint a hialuronsav jelenléte meggátolja a finom vonalak megjelenését az arcon.

3; Öregedésgátló tulajdonságok

A sokak által életelixírnek kikiáltott hatóanyag hidratációs tulajdonságának köszönhetően eltünteti az öregedés apró, de annál makacsabb jeleit a bőrfelületről. A szakemberek aláhúzták, hogy a hialuronsav a sejtek egyéb öregedésgátló összetevőjének szállítójaként is szolgál, így téve még hatékonyabbá a korosodás elleni küzdelmet.

4; Hidratáció

Egészen hihetetlen, de a hialuronsav saját tömegének akár ezerszeresét is képes vízben megkötni, ami túlmutat bármely más biológiai anyagon. Ezek után nem is lehet kérdéses, hogy melyik a világ leghatékonyabb hidratáló hatóanyaga.

5; Gyulladáscsökkentő

Habár széles spektrumú vizsgálatok egyelőre nem készültek, de nagyon úgy tűnik, hogy a hialuronsav képes enyhíteni az ízületgyulladásban szenvedő betegek fájdalmát. Több vizsgálat is igazolja, hogy a térdbe injekciózott hialuronsav megkönnyíti az osteoarthritis betegséggel élők mindennapjait.

6; Táplálék-kiegészítőként is alkalmazható

A hialuronsav bőrápoló és öregedésgátló előnyei étrend-kiegészítő formában is kihasználhatók. Belsőleg fogyasztva ugyanis támogatja a porcok rugalmasságának megtartását, illetve segítséget nyújt a szövetek megújulásában. Mivel belsőleg is kitűnő felszívódású, ezért hatásait kapszula formában is tökéletesen képes kiváltani.

Forrás: naturalhealthmagazine.co.uk

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel