Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Megvannak az első emberi betegek bevonásával kapott eredmények az szenolitikus készítmények hatásairól

szenolitikum vizsgalat

Gyógyszerek

Megvannak az első emberi betegek bevonásával kapott eredmények az szenolitikus készítmények hatásairól

A sanantonio-i University of Texsas Egészségügyi Központ kutatói bíztató eredményeket kaptak az első szenolitikus készítményekkel embereken végzet próbálkozások során.

A sejtöregedésre visszavezethető halálos betegségekben szenvedő idős betegek önkéntesen iratkoztak fel a szenolitikus terápiával végzett kezelésekre, melyek során több pozitív eredmény is született.

Az eredményekről erről szóló cikk az EBioMedicine folyóiratban jelent meg először. A kutatás az UT Health San Antonio és a Mayo Klinika, valamint a Wake Forest Orvostudományi iskola együttműködésével folyt IP betegségben szenvedők bevonásával.

Az IPF egy idült tüdőbetegség, mely kialakulhat a sejtöregedés következményeként. A tüdő elöregedett sejtjei már nem képesek ellátni feladatukat, hegesedések alakulnak ki, melyek alapjaiban gátolják a tüdő megfelelő működését, így a szervezet oxigénellátását. Ez a betegség főleg 60 év fölött jelentkezik.

Jelenleg az IPF gyógyítására vagy a folyamat lassítására kevés megoldás létezik, melyek egyike sem kínál biztos végeredmény, állítja a kutatás egyik orvosa, valamint úgy látja, hogy az IPF-ben szenvedőknek nagy igénye lenne a jelenlegi megoldásokkal szemben biztonságosabb és komolyabb túlélési lehetőségekkel kecsegtető módszerekre.

Texasban,az UH Health San Antonio-ban az említett in-humán vizsgálat során 14 időskorú beteget vizsgáltak, akiknél enyhe-közepes IPF modellt észleltek. JamieJustice egyetemi docens így nyilatkozott a témában: “Bár ez a kísérleti tanulmány kicsi, nagy áttörést jelent az életkorral összefüggő betegségek, mint például az IPF kezelésében”.

Ez a terápia, a szenolitikus készítmények használata nem konkrétan az IPF-et célozzák, hanem az annak kialakulásáért felelős okokat, a sejtöregedést, a sejtek szervezetre károssá alakulását, ezáltal megszüntetve az IPF és egyéb öregedéssel összefüggésbe hozható betegségek okait.

A kutatást végzők arról számoltak be, hogy a kezelt betegek állapota jelentősen javult. A betegek két szenolitikus készítményt szedtek szájon át két héten keresztül, majd pihenő következett és újabb két hét terápia. Összesen kilenc hétnyi kvercetin és dasatinibet szedés után már biztató eredmények jelentkeztek.

Dr. Nambiar szerint az eredmények bizakodásra adnak okot. A kutatások tovább folynak a celluláris öregedés okozta bajok megállítására, de a kutatást végzők hatalmas mérföldkőnek ítélik meg a kapott eredményeket.

Dr. Nambiar így nyilatkozik: „Egyik gyógyszeres terápia sem, beleértve a rendelkezésre álló anti-fibrotikus szereket, soha nem bizonyították, hogy a betegek stabilizálódnának.” – ellentétben az általuk végzettekkel.

„Óvatosnak kell lennünk abban, hogy ez a megállapítás igaz-e a placebo-kontrollcsoport nélküli kis vizsgálat alapján” – mondta Dr. Nambiar. “Azonban ez és más eredmények további tanulmányokat igényelnek nagyobb, randomizált, kontrollált vizsgálatokban.”

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel