Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Melyek az öregedésgátlás legígéretesebb területei?

Kutatások

Melyek az öregedésgátlás legígéretesebb területei?

Kétségtelen tény, hogy az emberiséget csak egy hajszál választja el az öregedés folyamatának részletekbe menő megismerésétől, majd annak lelassításától. Számtalan szakterület kutatja ebben a percben is az emberi élettartam meghosszabbításának lehetőségeit.

A tudósok pedig nincsenek egyedül a küzdelemben: sok Szilícium-völgyben tevékenykedő vállalatvezető lát potenciális beruházási és jövedelmezési lehetőséget az öregedésgátlás kutatásában. De melyek a legígéretesebbnek tűnő területek?

Sejtterápiás kezelések

A tudósok előtt ismert, hogy egyes életkorral összefüggő betegségek kialakulásáért nagymértékben az időskori sejtosztódás, pontosabban annak hibái, mutációi tehetők felelőssé.

Több vállalat – köztük az egyik legígéretesebb amerikai AgeX Therapeutics – is folytat olyan gyógyszerkutatásokat, melyek az idős sejtek eredeti, őssejtes stádiumba visszaalakítására irányulnak.

Ha ez sikerül, akkor az olyan, életkorral összefüggő betegségek mint a rák, a kardiovaszkuláris elváltozások vagy a cukorbetegség csak egy rossz emlék lesz az emberiség számára.

A telomerek védelme

Minden egyes alkalommal amikor egy sejt osztódik, a kromoszómák DNS-láncának végét védő telomerek egy kicsit megrövidülnek.

A telomerek az idő múlásával elkopnak, védő funkciójuk megszűnik, a sejtosztódás során a DNS, a génkészlet jelentős sérüléseket szenved. Amíg a megrövidült telomer szakasz újra és újra visszaépítésre kerül, addig a sejtek sem öregednek el.

A sejtterápiás fejlesztésekhez hasonlóan a telomer-hosszabbítás területén is számos vállalat tevékenykedik.

A mitokondriumok visszaállítása

A sejtek erőműveinek is nevezett mitokondriumok az energia előállításában és tárolásában játszanak igen fontos szerepet, jelentlétük nélkülözhetetlen a sejtek normál működéséhez. A kor előrehaladtával azonban a mitokondriális genom mutációi miatt a mitokondriumok károsodnak, számuk csökken.

Daniel Ives, a brit Shift Bioscience vállalat vezérigazhatója szerint az öregedési folyamatok kiküszöbölésének leghatékonyabb eszköze a hibás mitokondriumok megcélzása.

A cég olyan gyógyszer fejlesztésén dolgozik, amely kijavítja a mitokondriális genom károsodását. A gyógyszer versengésre kényszeríti a tápanyagért a mitokondriumokat, így csak az egészségesek maradnak a sejtben.

Forrás: labiotech.eu

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel