Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Mesterséges intelligencia segíti a gyógyszerkutatást

Gyógyszerek

Mesterséges intelligencia segíti a gyógyszerkutatást

Az Insilico Medicine biotechnológiai vállalat a mesterséges intelligencia (MI) segítségével fejlesztett ki egy olyan étrend kiegészítőt, amely képes aktiválni a test természetes öregedésgátló folyamatait. Az alkalmazott technológia annyira hatékony, hogy vélhetően forradalmasítani fogja az egész gyógyszeripart.

A hongkongi székhelyű Insilico egy új generációs, MI felhasználásával működő vállalat, amely kifejezetten a deep learning technológiára szakosodott. Jellemzően a biomarkerek fejlesztése és az öregedés kutatása során nagy teljesítményű számítógépes szimulációkat alkalmaznak annak érdekében, hogy megértsék az öregedés pontos folyamatait.

A deep learning technológia egy olyan gépi tanuló modell, ami több egyszerű adatkinyerésnél. Egy mély neurális hálózat, ami képes a döntéshozatalra, és megtalálja az adatok mélyebb összekapcsolódásait. A technológia nagy segítség a kutatóknak, hiszen akár milliós adathalmazokat is képes összevetni, átvizsgálni.

Mire jutott az MI?

Az Insilico biotechnológiai vállalatnak a közelmúltban sikerült a deep learning segítségével egy olyan táplálék kiegészítőt kifejlesztenie, amely az öregedésgátló utak ismert metabolikus szabályzóit utánozza. Az MI három hatóanyag (Withaferin A, Ginsenoside Rg3 és Gamma-linolénsav) kombinációjából deep learning technológia alkalmazásával számította ki a pontos képletet az öregedésgátló maximális aktiválásához.

Az így kapott új formulát Geroprotect névre keresztelték, majd ezt követően szabadalmaztatták a terméket. A kereskedelmi forgalomban GEROPROTECT Longevity AI 30 légykapszula néven forgalmazott öregedésgátló 56 dollárt kóstál (hozzávetőleg 15-16.000 forint).

Egyelőre a hosszabb távú felhasználói tapasztalatok nem ismertek, ám ha az öregedésgátló termék valóban működik, úgy kijelenthető, hogy az élet meghosszabbítását célzó gyógyszerek, táplálék kiegészítők – ha lassan is, de bárki számára elérhetővé kezdenek válni.

Egyes tudósok régóta vallják, hogy az áttörést az öregedésgátló készítmények piacán a mesterséges intelligencia fejlődése hozza majd el. Most nagyon úgy tűnik, hogy az MI eljutott arra a szintre, ahol a humán képességek határait túllépve milliós összetevőjű adathalmazokat elemezve találja meg az emberiség számára legoptimálisabb formulát.

Forrás: news-medical.net

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel