Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Miért a Z generációs nők jelentik a bőrápolás és az öregedésgátlás jövőjét?

Bőrápolás

Miért a Z generációs nők jelentik a bőrápolás és az öregedésgátlás jövőjét?

A bőrápolás korunk egyik legtöbbet tárgyalt témái közé sorolható, mely téren több terület is érintett – így a kozmetikumokat forgalmazó kereskedelmi ágazatok, a tudomány és az étrend-kiegészítőt gyártó cégek egyaránt.

Nemrégiben a fent tárgyalt területek képviselői egy háromnapos rendezvény keretén belüli csoportos vitán vettek részt, melynek középpontjába a nők, az öregedésgátlás, valamint a bőr mikrobiómáit célzó probiotikumok kerültek.

A kozmetikai oldal képviselője azt nyilatkozta, hogy a szépség, ezen belül pedig a bőrápolás igen nagy figyelemnek és érdeklődésnek örvend, és még számos lehetőség feltárásra vár, számos út nyílik a probiotikus kozmetikumok tovább-fejlesztésére. Egyre többen kötelezik el magukat a természetes megoldások mellett, melyet az adatok is megerősíteni látszanak – e szerint a probiotikumos kozmetikumok melletti online elköteleződők száma 450%-kal növekedett.

A probiotikum a válasz a különféle bőrbetegségekre?

Az öregedésgátlás szakemberei szerint a probiotikum jelentheti a választ a különféle bőrbetegségekre – példaképpen a pattanásokra, ekcémára. Amellett, hogy ezek a készítmények szemmel láthatólag gyógyítják a különféle bőrproblémákat az öregedésgátlásban is szerepet vállalnak. Arra számítanak, hogy a probiotikumok jövőbeli sikere érdekében támaszkodhatnak az online fogyasztói elkötelezettségre – különös tekintettel a szociális médiában e téren megjelenő véleményekre.

A beszélgetésen részt vevő szakemberek szerint a Z generáció – azaz a jelenleg 23 év alatti fiatal fogyasztók –  jelenti, egyúttal befolyásolja a probiotikumok jövőjét. Ennek érdekében arra tesznek törekvéseket, hogy lehetőleg megfelelő szépség-probiotikumokkal tudjanak szolgálni a Z generáció fiataljai számára.

Fontosnak tartották megjegyezni, hogy a nők, mint a szépségproboitikumok egyik tovább-szűkített demográfiai csoportja, igen fontosak a jövő bőrápolási termékei miatt. Egyre jobban megfigyelhető és nyomon követhető a nők szerepvállalási mozgalma – sokat sportolnak, fokozott figyelmet fordítanak a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, és idős korban is a fitt életre törekednek.

Mindezen ismérvekből kifolyólag érthető: miért elsősorban a nők határozzák meg a probiotikumok jövőjét. A jövőt illetően további célként tartható számon a bőrápolás viszonylatában a szépségápolás, egyúttal a kozmetikumok, testre szabása.

Forrás: cosmeticsdesign-europe.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel