Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Miért kell még várnunk az öregedés elleni gyógyszerekre?

Gyógyszerek

Miért kell még várnunk az öregedés elleni gyógyszerekre?

Az öregedés téma mindannyiunkat kiemelten foglalkoztat. Az öregedés gátló készítmények elkészítése komoly áttörés lehet az emberiség történelmében.

De vajon miért kell még várnunk az öregedés elleni gyógyszerek embereknél is alkalmazható készítményeire?

A kérdésre a válasz az lehet, amit a FightAging adott, éspedig az, hogy a Quercetin önmagában szenolitikumként nem alkalmas szer az öregedés elleni harcban.

A szenolitikus vegyületek segítségével elpusztíthatóak az öregedő sejtek – lévén, hogy ezek a sejtek felelősek az öregedésért nagy érdeklődés mutatkozik az szenolitikus vegyületekfejlesztése, hatékonyságnövelése iránt.

Bár az egereken végzett kísérlet kimutatta, hogy a kemoterápiás kezelések során használt Dasatinib és a természetes Quercetin együttesével több öregedő sejt elpusztítható, mint a Dasatinib vegyülettel önmagában, azonban a más vegyületekkel való szinergia igen eltérő hatásokat eredményezett.

Ugyanakkor a Quercetin egy széles körben tesztelt és applikált kiegészítő vegyület, amelynek hatásai már évekkel ezelőtt ismeretesek voltak.

Dr. James Kirkland Kogod – Öregségi Központ (Kogod Center on Aging) igazgatója, valamint A Szenolitikumok javítják az öregkori fizikai funkciót és növelik az élettartamot (Senolytics Improve Physical Function And Increase Lifespan In Old Age) című tanulmány szerzője – a Nature Medicine magazinnak elmondta, hogy segíteni fog a kutatóknak beazonosítani az öregedési folyamatokat célzó egyéb gyógyszereket.

Elmondása szerint az elmúlt években jelentős előrelépéseket tettek e téren, és egyre inkább úgy fest, hogy a szenolitikus gyógyszerek (beleértve a nemrégiben felfedezett HSP90-inhibitort is) számos betegségre gyakorolnak hatást.

Továbbra is vizsgálat tárgya, hogy van-e optimális öregedés elleni készítmény, vagy gyógyszerkombináció, hogy szélesíteni lehessen a célzott öregedő sejttípusok skáláját.

Forrás: https://www.forbes.com/sites/robinseatonjefferson/2018/09/24/could-senolytic-therapies-cure-aging/

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel