Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Nagy lépéseket tesz a tudomány az öregedés elleni harcban!

Kutatások

Nagy lépéseket tesz a tudomány az öregedés elleni harcban!

A Newcastle Egyetem kutatóinak elsőként sikerült kimutatniuk, hogy az emberi bőrsejtek “akkumulátoraiban” lévő anyagcsere enzim aktivitása az öregedéssel romlik.

Ez a felfedezés egy nagy lépéssel közelebb visz a hatékony öregedés elleni kezelések kifejlesztéséhez, melyeket úgy tudnak testre szabni, hogy ellensúlyozzák az enzim aktivitási szintjének csökkenését. Az eredmények segítenek megérteni azt is, hogyan öregszik a test többi szerve, ez pedig sok öregedéssel összefüggő betegség, pl. a rák ellen is újfajta gyógyszerek kifejlesztését hozhatja magával.

A kutatók a II. komplex aktivitását mérte 27 donorban, akiknek életkora 6-72 év között volt. Napfénytől védett bőrterületről vettek mintákat, hogy meghatározzák, van-e eltérés az aktivitásban az életkor előrehaladásával. Az eredmények szerint a II. komplex aktivitása mitokondrium sejtenként nagyban csökkent a korral azokban a sejtekben, melyek a bőr alsóbb rétegeiből származtak. A kutatók azt is felfedezték, hogy emögött az enzim protein mennyiségének csökkenése áll. Ez a csökkenés pedig csak azokban a sejtekben volt megfigyelhető, melyek már nem voltak képesek az osztódásra.

Forrás: http://infobeteg.hu/Hirek/Jelentos-attorest-ertek-el-az-oregedes-elleni-harcban

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel