Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Neurodegeneratív betegségek kezelését jelentheti be idén a NervGen

Kutatások

Neurodegeneratív betegségek kezelését jelentheti be idén a NervGen

A kanadai NervGen biotechnológiai vállalat a közelmúltban megkezdte az idegregenerációs kezelésekkel összefüggő 1. fázisú klinikai teszteléseket. A cég egyedülálló technológiával kezelné a gerincvelő sérülése következtében kialakuló betegségeket, illetve az olyan neurodegeneratív rendellenességeket, mint az Alzheimer-kór vagy a sclerosis multiplex.

Az idő múlásával agyunk neuroplasztikussága és az új tapasztalatokra történő reakciós képessége csökkenni kezd. Ennek része az idegsejtek közötti friss kapcsolatok hanyatlása, ami azt jelenti, hogy a neuronok közötti új kapcsolódások száma meredeken csökkenni kezd. A kanadai székhelyű NervGen biotechnológiai vállalat ezt a biológiai hanyatlást szeretné megállítani, illetve visszafordítani.

Mit érdemes tudni a NervGen vállalatról?

A cég által kifejlesztett és jelenleg klinikai tesztek alatt álló technológiát Dr. Jerry Silver, a Case Western Reserve Egyetem idegtudományi professzorának munkássága alapozta meg. Mintegy három évtizeddel ezelőtt Silver professzor kimutatta, hogy az úgynevezett kondroitin-szulfát proteoglikánnak (CSPG) glikoprotein gátló szerepet tölt be a központi idegrendszer regenerálódási folyamataiban.

Silver először is észrevette, hogy a CSPG akadályozza a gyógyulást a gerincvelő sérülésének területén. Ezt követően azonosított egy receptort, amely kimutatta a CSPG-t, majd felfedezett egy molekulát, ami pedig az előbb említett receptort gátolta. Leegyszerűsítve: a professzornak dupla gátló hatást kiváltva (egymást kioltva) sikerült regenerációra sarkallnia a sérült területet.

Míg a professzor kutatásai elsősorban a gerincvelőre fókuszáltak, addig a NervGen szakemberei úgy látták, hogy a technológia eredményesen alkalmazható lenne a neurodegeneratív rendellenességek esetében, ideértve az Alzheimer-kórt és a sclerosis multiplexet is. A vállalat nemrég bebizonyította, hogy Silver munkája farmakológiai alapokra is helyezhető, tehát a hatás gyógyszeres kezeléssel is kiváltható.

Paul Brennan, a NervGen vezérigazgatója elmondta, hogy megkezdték a klinikai tesztelések első fázisát, az első betegek vélhetően az év közepén juthatnak hozzá az NVG-291 kutatási nevű gyógyszerhez, ami a tervek szerint széles körben alkalmazható készítmény lesz az idegkárosodásokra.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel