Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Nir Barzilai szerint az életmód és az étrend fontosabb a genetikánál!

Életmód

Nir Barzilai szerint az életmód és az étrend fontosabb a genetikánál!

Mind több és több kutató osztja azt a véleményt, hogy az öregedés egy betegség csupán, amely célzottan kezelhető, sőt visszafordítható. „Lejárati dátumunk” tehát nem egy konstans, állandó szám, egészséges életmód kialakításával és a táplálkozásunk kontrollálásával megváltoztatható.

Nézzük, mit mond minderről a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola Öregedéskutató Intézetének igazgatója!

Barzilai doktort 64 éves kora ellenére nem viseli meg a közel öt kilométeres gyaloglás, amit gyakran megtesz át a Mario Cuomo hídon.

Az Öregedj meg később című könyv szerzője szerint minden alkalmat meg kell ragadni a testmozgásra. Munka vagy csevegés közben teljesen mindegy, csak mozogjunk! Az ugyanis olyan elixír, ami segít fenntartani a szervezet egészséges állapotát.

A genetika csupán 20 százalékban számít

Az Öregedéskutató Iskola igazgatója egy speciális böjtöt tart: napi 16 órát koplal, és egy 8 órás időablakban táplálkozik csupán. Ám ebben az időben is kiemelt figyelmet fordít az alacsony kalóriabevitelre.

A kutatások szerint az időszakos böjt úgynevezett jótékony stresszhatás alá helyezi a szervezetet, ami aktiválja a károsodott gének helyreállítási mechanizmusait a kromoszómák védelmében.

Dr. Barzilai szerint az élettartam alakulásáért jórészt mi magunk vagyunk a felelősek az életmódunk és a táplálkozásunk révén. A genetika ugyanis – hacsak valaki nem egy speciális, élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegséggel születik – csupán 20 százalékban felelős az emberi élethossz alakulásában.

Az igazgató napi rendszerességgel metformint, egy hozzávetőleg 60 éve elérhető és olcsó, 2-es típusú diabétesz kezelésére alkalmazott gyógyszert szed. Számos kutatás igazolta a metformin pozitív élettani hatásait. Egy 41 000 fős mintával készült 2017-es tanulmány azt találta, hogy a hatóanyag jelentős mértékben csökkenti a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és a kognitív hanyatlás kialakulásának kockázatát.

A vizsgálatok igazolták, hogy a metformin egyfajta böjthatást vált ki a szervezetben azáltal, hogy korlátozza a szervezet által felszívódó cukor mennyiségét, egyúttal a kalória számát is. Dr. Nir Barzilai szerint a sportos életmód és a táplálkozás a kulcs a hosszú élethez, amire sokkal nagyobb figyelmet kellene szentelnünk.

Forrás: vogue.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel