Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Oltás útján távolítanák el az öregedő sejteket!

Gyógyszerek

Oltás útján távolítanák el az öregedő sejteket!

Vakcinával, azaz oltóanyag segítségével távolítanák el az életkorral összefüggő betegségekért felelőssé tehető öregedő sejteket a szervezetből a kutatók. Egyes szakemberek szerint a kezelés megfelelő alternatívája lehet a szenolitikus gyógyszereknek.

Az idő múlásával egyre több sejt jut az öregedési fázisba. Az öregedő vagy zombi sejtek pedig elveszítik funkciójukat, nem osztódnak többé, és haláltusájuk során toxikus vegyületeket bocsátanak ki magukból, amik káros hatással vannak még egészséges társaikra.

Amíg a szervezet fiatal nincs gond: az immunrendszer könnyedén eltávolítja a szervezetből a zombi sejteket. Ám az életkor előrehaladtával védelmi rendszerünk csökken, a káros sejtek felhalmozódnak, és krónikus gyulladást okoznak a környező sejtekben és szövetekben. Egyes szakemberek szerint ezek a lokális gyulladások vezetnek el végül az életkorral összefüggő betegségek kialakulásához.

Vakcinális megközelítés a zombi sejtek ellen

Egy nemrégiben publikált tanulmányban a kutatók bizonyítják: a sejtfelszíni marker elleni oltás eredményes a zsírszövetben elhelyezkedő öregedő T-sejtek kezelésében. A szakemberek úgy találták, az oltás arra sarkallja az immunrendszert, hogy felkutassa és elpusztítsa a szervezet számára káros zombi sejteket.

Habár a vakcina egérmodellek esetén eredményesnek tűnik, humán vonatkozásban akad egy kis gond. A sejtes öregedésnek ugyanis nem csupán árnyoldala létezik. Kétségtelen, hogy az időskori felhalmozódásuk káros folyamatokat indukál, ám a sejtes öregedés védőhálót nyújt a rák ellen, továbbá elősegíti a sebgyógyulást és a regenerációt is. Ezért az összes öregedő sejt eltávolítása például egy vakcina alkalmazásával nem feltétlenül bölcs dolog.

A tudósok jelenleg a zombi sejttípusokat vizsgálják, hogy a vakcinával történő kezelések a jövőben célzottá válhassanak. Tudományos berkekben az öregedő sejtpopulációk heterogenitása kifejezetten felkapott témává vált az utóbbi hónapokban.

Egy átfogó térkép vagy adatbázis ugyanis minden kétséget kizáróan támogatná a kutatókat a legmegalapozottabb döntések meghozatalában a zombi sejtek eltávolítását célzó lehetőségek kapcsán. Legyen szó akár orális gyógyszerről, génterápiáról, illetve fecskendő segítségével a szervezetbe juttatott oltóanyagról.

Forrás: lifespan.io

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel